НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. СТРЕС Е СЕКОЈ ФИЗИЧКИ, ХЕМИСКИ ИЛИ ЕМОЦИОНАЛЕН ФАКТОР ШТО СОЗДАВА ТЕЛЕСНА ИЛИ УМСТВЕНА НАПНАТОСТ. Причинителите на стрес најчесто имаат психолошка природа. Тие се непријатни или пријатни настани кои се случуваат ненадејно и ја стават личноста во голема.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на сите здравствени работници во ЈЗУ ПОЛИКЛИНИКА ИДАДИЈА – СКОПЈЕ за довербата во нашата искрена работа и во нашите иновативни, квалитетни, ефикасни и пред се безбедни производи.   ЈЗУ ПОЛИКЛИНИКА ИДАДИЈА – СКОПЈЕ Адреса:  БУЛ. М.Т.ГОЛОГАНОВ Б.Б. Локација: спроти амсм Град: СКОПЈЕ Контакт телефон: 02 3111310 Работно време: Пон –.. read more →

УРИНАРНИТЕ ИНФЕКЦИИ се дефинираат како инвазија на патогени бактери врз ткивото на уринарниот тракт. Доколку не се третираат и лечат навремено и правилно, може да доведат до сериозни оштетувања на бубрезите и до нивна дисфункционалност. Многу бактерии можат да предизвикуват инфекции во бубрезите и уринарните патишта. Најчесто инфекциите се предизвикуват од Грам негативни бактерии (.. read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКИ ЕУРОФАРМ – ГЕВГЕЛИЈА за довербата и искрената соработка.   ПЗУ АПТЕКА ЕУРОФАРМ  Адреса:  УЛ. МАРШАЛ ТИТО БР.95 Локација: градски плоштад Град: ГЕВГЕЛИЈА Контакт телефон: 034 212156 Работно време: Пон – Саб од 08:00 до 22:00  Нед од 08:00 до 14:00       read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. МИГРЕНА Е БОЛЕСТ КОЈА СЕ КАРАКТЕРИЗИРА СО СИЛНА МАЧНА ГЛАВОБОЛКА, ПОРАДИ ПАТОЛОГИЧНИ НАРУШУВАЊА ВО ЦНС И ДИЗБАЛАНС НА НЕВРОТРАНСМИТЕРИТЕ ВО МОЗОКОТ. МИГРЕНОЗНАТА БОЛКА НАЈЧЕСТО Е ПОПРАТЕНА СО ЧУВСТВО НА ГАДЕЊЕ И ПОВРАЌАЊЕ, СО ЗГОЛЕМЕНА СЕНЗИТИВНОСТ КОН ЗВУЦИ И.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. СОЦИЈАЛНА ФОБИЈА Е ЧУВСТО НА СИЛЕН И ПОСТОЈАН СТРАВ ОД ОПШТЕСТВЕНИ СИТУАЦИИ, ПОСЕБНО ВО МОМЕНТИ КОГА ТРЕБА ДА СЕ ДОКАЖЕТЕ НА ДЕЛО. Социјалната фобија може значително негативно да влијае во животот. Срамежливите луѓе се борат против неа избегнувајќи.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. ОПСЕСИИТЕ СЕ ЗАГРИЖУВАЧКИ, НЕГАТИВНИ, НАМЕТЛИВИ МИСЛИ КОИ ПОСТОЈАНО СЕ ПОЈАВУВААТ И ПОВТОРУВАТ. Болните немаат контрола врз нив и им предизвикуваат силна анксиозност и вознемиреност. КОМПУЛСИИТЕ СЕ НЕОСНОВАНИ И ИРАЦИОНАЛНИ ДЕЈСТВИЈА КОН КОИ ЛИЧНОСТА ЧУВСТВУВА НЕОДОЛИВ ПОТТИК И СТРЕМЕЖ… read more →

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на сите здравствени работници во ЈЗУ ПОЛИКЛИНИКА БУКУРЕШТ – СКОПЈЕ за довербата во нашата искрена работа и во нашите иновативни, квалитетни, ефикасни и пред се безбедни производи.   ЈЗУ ПОЛИКЛИНИКА БУКУРЕШТ – СКОПЈЕ Адреса:  БУЛ. ПАРТИЗАНСКИ ОДРЕДИ Б.Б. Локација: во Карпош 3 Град: СКОПЈЕ Контакт телефон: 02 3064088 Работно време:.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. СТРЕС Е СЕКОЈ ФИЗИЧКИ, ХЕМИСКИ ИЛИ ЕМОЦИОНАЛЕН ФАКТОР ШТО СОЗДАВА ТЕЛЕСНА ИЛИ УМСТВЕНА НАПНАТОСТ. Повеќе доктори страдат од хронична форма на стрес, покажало истражувањето на Лекарската комора на Македонија. Според медицинската терминологија боледуваат од синдром на „прегорување“. Тоа.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. МЕНТАЛНА БОЛЕСТ Е ОПШТ ТЕРМИН ЗА ГРУПА БОЛЕСТИ КОИ ГО НАПАЃААТ РАЗУМОТ ИЛИ МОЗОКОТ. ТОА СЕ РАЗЛИЧНИ РАСТРОЈСТВА – НАРУШУВАЊА КОИ ИМАТ ВЛИЈАНИЕ ВРЗ НАЧИНОТ НА КОЈ СЕ РАЗМИСЛУВА, СЕ ЧУВСТВУВА И СЕ ОДНЕСУВА ЛИЧНОСТА. Секој може да.. read more →