Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКИ МЕНТА ФАРМ – ПРИЛЕП за довербата и искрената соработка. ПЗУ АПТЕКА МЕНТА ФАРМ 1 Адреса:  УЛ. ПРИЛЕПСКИ БРАНИТЕЛИ ( МАРКОВСКА ) БР. 190 Локација: кај факултетот Град: ПРИЛЕП Контакт телефон: 048 422551 Работно време: Пон – Пет од 07:30 до 23:00 Саб – Нед од 07:30.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. БУЛИМИЈА НЕВРОЗА Е ЕМОЦИОНАЛЕН ДИСТРЕС СО ГУБЕЊЕ КОНТРОЛА ВРЗ ЈАДЕЊЕТО ДО ЧЕСТИ ПРЕЈАДУВАЊА. Лицата со нарушувања во исхраната имаат крајно нарушени здрави навики за исхрана, како и нарушени мисли и чувства во врска со тоа, состојба која може.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. БИПОЛАРНОТО РАСТРОЈСТВО ПРЕТСТАВУВА ЕКСТРЕМНО ЧЕСТИ ПРОМЕНИ ВО РАСПОЛОЖЕНИЕТО – ВРЕМЕНО ПОЗИТИВНИ, ВРЕМЕНО НЕГАТИВНИ ЕМОЦИИ И ЧУВСТВА. Честите промени во расположението знаат да играат позитивна улога во промовирање на решенија за секојдневните задачи и проблеми. Меѓутоа, кога промените во.. read more →

НОВАМЕД КАМПАЊА “ ГРИЖА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ “ Со Антонела Нова и Неолексан – незаменливиот природен антидепресив. ЗДРАВЈЕТО Е СОСТОЈБА НА ЦЕЛОСНА ФИЗИЧКА, МЕНТАЛНА И СОЦИЈАЛНА БЛАГОСОСТОЈБА, А НЕ САМО ОДСУСТВО НА БОЛЕСТ ИЛИ СЛАБОСТ. Менталното здравје е дефинирано како психолошка благосостојба, каде што секоја индивидуа може да го реализира и покажува сопствениот потенцијал, може.. read more →

АПТЕКИ ВО СКОПЈЕ: НАСЕЛБА ДРАЧЕВО АПТЕКА ЕУРОФАРМ ДО ПОЛИКЛИНИКА ДРАЧЕВО Ул.Живко Фирфов лок.284 (Ужичка Република) АПТЕКА ЕУРОФАРМ ВО КАМ МАРКЕТ Ул.Иван Хаџиниколов 79-а (Ратко Митровиќ) НАСЕЛБА ЛИСИЧЕ АПТЕКА ЕУРОФАРМ ЛИСИЧЕ уЛ.Димитар Туриманџоски б.б. Т.Ц. ЛИСИЧЕ НАСЕЛБА НОВО ЛИСИЧЕ АПТЕКА ЕУРОФАРМ РАМСТОР НОВО ЛИСИЧЕ Ул.Февруарски поход 46 АПТЕКА АРТИМЕЗИJА бул.В.С.Бато 9-1 Спроти Т-мобиле зградата НАСЕЛБА ЧЕНТО.. read more →

    НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ ДЕФИНИТИВНО ” НЕОЛЕКСАН ” – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – ПРИДОНЕСУВА ЗА ПОДОБРО МЕНТАЛНО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЈЕ, СЕКАКО И ЗА МИРЕН СОН. Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање.. read more →

Фолна киселина, клучен фактор во синтезата на DNA, има важна улога при градење или поделба на сите нови клетки, во формирање и образување на плацентата, во изградба на коскената срж и на сите клетки на плодот (ембрионот). Од самиот почеток на бременоста двојно се зголемуват потребите за фолна киселина. Доколку во текот на бременоста не.. read more →

There is no excerpt because this is a protected post.

Професионалниот тим на Новамед им се заблагодарува на ПЗУ АПТЕКИ БРУНО – КИЧЕВО за довербата и искрената соработка. ПЗУ АПТЕКА БРУНО 1 Адреса:  УЛ. АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ БР. 107 (Маршал Тито) Локација: во Кичево Град: КИЧЕВО Контакт телефон: 045 223834 Работно време: Пон – Пет од 07:00 до 22:30 ПЗУ АПТЕКА БРУНО 2 Адреса:  УЛ. БОРИС КИДРИЧ Б.Б. .. read more →

ПИЕЛОНЕФРИТ е инфекција на бубрезите предизвикана од бактерии. Воспалението на бубрезите може да биде акутна (кое се појавува одеднаш и силно) и хронична (се појавува постепено и трае долги години). Најчест причинител во 85-90% од случаите е бактеријата Ешерихија Коли. Воспаление на бубрезите ( пиелонефрит ) е сериозно заболување со многу тешки симптоми и клиничка.. read more →