НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ ( 240 mg 1% Монаколин ) ПРИДОНЕСУВА ЗА БЕЗБЕДНО НОРМАЛИЗИРАЊЕ НА ВИСОКИТЕ ВРЕДНОСТИ НА ХОЛЕСТЕРОЛ И ТРИГЛИЦЕРИДИ ВО КРВТА.
ДОЗИРАЊЕ :
Вообичаено Неолипидра форте се прима 2 (два) пати дневно по 1(една) таблета. Проценка за ефикасноста на Неолипидра форте се прави след 4-8 седмици од почетокот на консумирање.
При незадоволително намалување на вкупниот холестерол и лошиот холестерол ( кај пациенти со наднормна телесна тежина ) се препорачува покачување на дневната доза со уште 1 дополнителна таблета на ден. Дополнителната доза од 1 таблета се додава со вечерниот прием, т.е. наутро 1 таблета и навечер 2 таблети или вкупен дневен прием од 3 таблети дневно. При потреба од дополнително зголемување на дневната доза до 4 таблети, се примаат 2 таблети наутро и 2 таблети навечер. Дневната доза не треба да надминува 4 таблети дневно.

 

drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕ ГОВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО. ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.