ЦИСТОСТОП РАПИД Е ИНОВАТИВЕН ПРОИЗВОД СО ПАТЕНТИРАНА КОМБИНАЦИЈА НА ПРИРОДЕН СОСТАВ.
ЦИСТОСТОП РАПИД ИМА КОМПЛЕКСНО-ЕФИКАСНО ДЕЈСТВО И БЛАГОПРИЈАТЕН ЕФЕКТ ВРЗ АКУТНИТЕ СОСТОБИ НА УРИНАРЕН ДИСКОМФОРТ.
Цистостоп Рапид е додаток во исхрана ( суплимент ).
ЦИСТОСТОП РАПИД е иновативен, квалитетен, ефикасен и безбеден природен производ (додаток во исхрана). Секоја таблета Цистостоп Рапид содржи 1000мг Д-Маноза, 50мг стандардизиран сув екстракт од листови на бреза, 50мг стандардизиран сув екстракт од американска црвена боровинка, BetaVacTM – Патентирана комбинација од 3,5,7,3′,4′ – пента-хидрокси -флавон, 3,7,3′,4′- тетра – хидрокси – флавон и епикатехин – (4β→6) – епикатехин – (4β→8, 2β→O→7) – епикатехин. Другите состојки на таблетата се: калциум фосфат, пченкарен скроб, коповидон, повидон и магнезиум стеарат.
ДОЗИРАЊЕ НА ЦИСТОСТОП РАПИД : Акутен цистит, акутен уретрит, акутен пиелонефрит, асимптоматска бактериурија.
Три дневна терапија:
I Ден – 6 пати пати на ден по 2 таблети
II Ден – 6 пати пати на ден по 2 таблети
III Ден – 3 пати на ден по 2 таблети
Кај цистит предизвикуван од полов однос се препорачува: Две (2) таблети пола до еден час пред полов контакт.
Цистостоп Рапид може да се применува самостојателно или паралелно со антибиотска терапија. По завршувањето на 3 дневната терапија со Цистостоп Рапид, се препорачува минимум 30 дневен прием на Цистостоп Хроно со цел спречување на рецидивна инфекција.
ДОЗИРАЊЕ НА ЦИСТОСТОП РАПИД КАЈ ДЕЦА НАД 6 ГОДИШНА ВОЗРАСТ :
Првиот ден – 6 пати по ½ (половина) таблетa на ден.
Вториот ден – 6 пати по ½ (половина) таблетa на ден.
Третиот ден – 3 пати по 1 таблета на ден.
ДОЗИРАЊЕ НА ЦИСТОСТОП РАПИД КАЈ ДЕЦА ОД 3 ДО 6 ГОДИНИ :
Првиот ден – 6 пати по ¼ (една четвртина) таблетa на ден.
Вториот ден – 6 пати по ¼ (една четвртина) таблетa на ден.
Третиот ден – 3 пати по ½ (половина) таблета на ден.
ПОДНОСЛИВОСТ И БЕЗБЕДНОСТ :
Поради природното потекло на составот, Цистостоп Рапид има одлична подносливост и е практично безопасeн. Ова овозможува подолг прием , без да се наруши кисело-базната рамнотежа на урината или клиничко-лабораториските показатели на останатите органи и системи. Цистостоп Рапид можe да се применува без ограничување за време на бременост и доење, како и кај пациенти кои боледуват од дијабетес. Може да се користи и кај пациенти со акутна и хронична бубрежна инсуфициенција.
НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ НА ЦИСТОСТОП РАПИД :
Во терапевтски дози не се забележани несакани ефекти и контраиндикации. При предозирање е можно да се набљудуваат минливи симптоми на гастроинтестинална иритација, вклучувајќи гадење и абдоминална болка. Симптомите брзо исчезнуваат при нормализирање на дозата.
ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ : Цистостоп Рапид може да се земе пред, за време или после јадење. Може да се применува како моно-терапија или паралелно со антибиотска терапија, со што ја зголемува ефикасноста и дејството на антибиотиците и го скратува времетраењето на лекување. Безбеден е и може да се користи кај бремени жени, доилки, деца над 3 годишна возраст и состојби каде не смее да се користат антибиотици поради можните компликации.

ТАБЛЕТИТЕ МОЖАТ ДА СЕ КРШАТ И ЗДРОБАТ ЗА ПОЛЕСНО ДА СЕ КОНСУМИРАТ.

Цистостоп , во нашиот фармацевтски пазар – во аптеките се нуди во две различни јачини како Цистостоп Рапид од 1100мг / 30 таблети – 650 денари и Цистостоп Хроно 1200мг / 30 таблети – 680 денари. Секое пакување на Цистостоп Хроно во себе содржи упатсво за употреба и точно дефиниран рок на траење на производот. Цистостоп Хроно е додаток во исхрана и се издава без лекарски рецепт, пред употреба внимателно прочитајте го упатството. За стручно-професионално мислење консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

 

drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕ ГОВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО. ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.