ЦИСТОСТОП ХРОНО

ЦИСТОСТОП ХРОНО Е ИНОВАТИВЕН ПРОИЗВОД СО ПАТЕНТИРАНА КОМБИНАЦИЈА НА ПРИРОДЕН СОСТАВ.
ЦИСТОСТОП ХРОНО ИМА КОМПЛЕКСНО-ЕФИКАСНО ДЕЈСТВО И БЛАГОПРИЈАТЕН ЕФЕКТ ВРЗ ХРОНИЧНИТЕ СОСТОЈБИ НА УРИНАРЕН ДИСКОМФОРТ.
Цистостоп Хроно е додаток во исхрана ( суплимент ).
ЦИСТОСТОП ХРОНО е иновативен, квалитетен, ефикасен и безбеден природен производ (додаток во исхрана). Секоја таблета Цистостоп Хроно содржи 1200мг Д-Маноза, 500мг стандардизиран сув екстракт од листови на бреза, 200мг стандардизиран сув екстракт од американска црвена боровинка, BetaVacTM – Патентирана комбинација од 3,5,7,3′,4′ – пента-хидрокси -флавон, 3,7,3′,4′- тетра – хидрокси – флавон и епикатехин – (4β→6) – епикатехин – (4β→8, 2β→O→7) – епикатехин. Другите состојки на таблетата се: калциум фосфат, пченкарен скроб, коповидон, повидон и магнезиум стеарат.

ЦИСТОСТОП ХРОНО – ИНОВАТИВЕН ПРОИЗВОД СО ПАТЕНТИРАНА КОМБИНАЦИЈА НА ПРИРОДЕН СОСТАВ.

ЦИСТОСТОП ХРОНО Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА (СУПЛИМЕНТ) – И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ, ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕ ГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСТВОТО. ЗА СТРУЧНО И ПРОФЕСИОНАЛНО МИСЛЕЊЕ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.

СОСТАВ : 1200мг Д-МАНОЗА, 500мг ЕКСТРАКТ ОД БРЕЗА, 500мг ЕКСТРАКТ ОД АМЕРИКАНСКА ЦРВЕНА БОРОВИНКА и BetaVacTM – ПАТЕНТИРАНА КОМБИНАЦИЈА.

АХВ: РЕГИСТРИРАН И ЛИЦЕНЦИРАН ИНОВАТИВЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД

ФАРМАЦЕВТСКА ФОРМА : ОБЛОЖЕНИ ФИЛМ ТАБЛЕТИ

ПАКУВАЊЕ : 5 БЛИСТЕРИ ПО 6 ТАБЛЕТИ, ВКУПНО 30 ТАБЛЕТИ.

УПАТСВО ЗА УПОТРЕБА : ДА

КВАЛИТЕТЕН СОСТАВ : ДА

ЕФИКАСНО ДЕЈСТВО : ДА

БЕЗБЕДЕН ЗА КОРИСТЕЊЕ : ДА

ЦЕНА : 680 ДЕН

СЕ ИЗДАВА : БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ

ПРОДАЖБА : ВО СЛЕДНИВЕ АПТЕКИ www.novamed.mk/аптеки

ЦИСТОСТОП ХРОНО ПОРАДИ ИНОВАТИВНАТА КОМБИНАЦИЈА НА ПРИРОДНИ ЕКСТРАКТИ И КОМПЛЕКСНО-ЕФИКАСНО ДЕЈСТВО МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ КАЈ ПАЦИЕНТИ СО ХРОНИЧНИ ИНФЕКЦИИ НА УРИНАРНИОТ ТРАКТ, ОСОБЕНО КОГА ПРИЧИНИТЕЛ НА ИНФЕКЦИЈА Е БАКТЕРИЈАТА ЕШЕРИХИЈА КОЛИ.
Предноста на Цистостоп Хроно се должи на иновативната комбинација на природен состав и четирите дејства во една таблета. Комплексно-ефикасното дејство и благопријатниот ефект на Цистостоп Хроно врз уринарниот тракт настапува веднаш уште при првиот прием на првата таблета. Исто така предност на Цистостоп Хроно е што содржи најголеми количини на Д-МАНОЗА дури 1200мг, има одлична подносливост и е практично безопасeн. Ова овозможува подолг прием , без да се наруши кисело-базната рамнотежа на урината или клиничко-лабораториските показатели на останатите органи и системи.
ЦИСТОСТОП ХРОНО vs ЕШЕРИХИЈА КОЛИ
Иновативното комплексно-ефикасно дејство на Цистостоп Хроно се должи на квалитетот и патентираната комбинација на природен состав, со современа технологија на производство и таблетирање. Секоја таблета на Цистостоп Хроно, содржи строго одредена количина од патентирана комбинација на природни екстракти кои придонесуват за нејзиното комплексно-ефикасно дејство. Цистостоп Хроно содржи 1200мг Д-МАНОЗА која е најскап состав и најефиксен за елиминација на бактеријата ешерихија коли, екстракт од американска црвена боровика која има благопријатен ефект врз уринарите инфекции, стандардизиран сув екстракт од листови на бреза кој е познат по диуретичното дејство и прочистителната моќ. Патентираната комбинација на флавоноиди и флавони се познати по нивното антиинфламаторно и антимикробно дејство. Танините во составот на Цистостоп Хроно се познати по нивното атстригентно дејство со благопријатен ефект врз инфекциите, воспаленијата и насобраниот секрет (ексудат) и т.н.
ЦИСТОСТОП ХРОНО – ЧЕТИРИ ДЕЈСТВА ВО ЕДНА ТАБЛЕТА.
Цистостоп Хроно е иновативен природен производ со комплексно-ефикасно дејство и е изработен по најнова фармацевтска технологија за прецизно дозирање и комбинирање на природен и патентиран состав во таблетирана форма. Една таблета Цистостоп Хроно содржи четири природни состојки односно екстракти кои се точно дозирани во милиграми и во ваква комбинација придонесува за комплексно-ефикасно дејство и благопријатен ефект врз уринарниот тракт.
ЦИСТОСТОП ХРОНО – НАДОБРА ПРЕВЕНТИВНА ТЕРАПИЈА.
Цистостоп Хроно е ефикасен при хроничните фази на уринарен дискомфорт, при чести појави на симптоми како што се печење при уринирање, чести и непријатни нагони за уринирање, заматена и миризлива урина, болки во препоните и т.н. Благопријатното дејство на Цистостоп Хроно врз уринарниот дискомфорт и значително подобрување на симптоматологијата се осеќа уште во првите часови по консумирање на препаратот. Во повеќето случаи симптомите целосно исчезнуваат во наредниот ден.
ЦИСТОСТОП ХРОНО – СО КОМПЛЕКСНО И ЕФИКАСНО ДЕЈСТВО.
Цистостоп Хроно е единствениот квалитетен, ефикасен и безбеден природен производ кој може да се даде како терапија на бремени жени, доилки и деца над 3 годишна возраст. Безбеден е за користење и од дијабетичари, иако Д-манозата е добиена со изомеризација на глукозата, таа од страна на нашиот метаболизам не се користи, туку во непроменета форма се исфрлува преку урината со што нема никакво влијание врз нивото на глукоза во крвта. Цистостоп Хроно исто така може да се користи како самостојателна терапија или во комбинација со антибиотици во зависност од клиничката состојба.
ЦИСТОСТОП ХРОНО Е ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД СО КОМПЛЕКСНО-ЕФИКАСНО ДЕЈСТВО, БЕЗ КОНТРАИНДИКАЦИИ И НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ. БЕЗБЕДЕН ЗА КОРИСТЕЊЕ КАЈ ДЕЦА ОД 3 ГОДИШНА ВОЗРАСТ, БРЕМЕНИ ЖЕНИ И ДОИЛКИ.
Цистостоп Хроно е средство на избор, благодарение на иновативното комплексно-ефикасно дејство и поради нејзината незаменлива безопасност и безбедност за користење. Може да се користи кај пациенти со хронични инфекции на уринарните патишта, кај што најчесто причинител е бактеријата Ешерихија коли (цистит, уретрит, пиелонефрит). Има одлична подносливост без да предизвикува контраиндикации и несакани ефекти.
ЦИСТОСТОП ХРОНО ПОРАДИ ИНОВАТИВНОТО КОМПЛЕКСНО-ЕФИКАСНО ДЕЈСТВО МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ И ЗА ПРЕВЕНТИВНА ЗАШТИТА ОД УРИНАРЕН ДИСКОМФОРТ.
Цистостоп Хронно е единствениот иновативен природен производ чија ефикасност и комплексно дејство е особено важен во случаите кога антибиотичната терапија е неприменлива, поради можните контраиндикации и компликации врз здравјето на пациентот. Цистостоп Хроно, исто така може да се комбинира во терапија со антибиотици и други лекови кои се дават кај пациенти со инфекции на уринарниот тракт (цистит, уретрит, пиелонефрит) бидејќи го засилуват нивното дејство и го скратуват времетраењето на терапијата.
ЦИСТОСТОП ХРОНО Е БЕЗБЕДЕН И ВО КОМБИНАЦИЈА СО АНТИБИОТСКА ТЕРАПИЈА.
Цистостоп , во нашиот фармацевтски пазар – во аптеките се нуди во две различни јачини како Цистостоп Рапид од 1100мг / 30 таблети – 650 денари и Цистостоп Хроно 1200мг / 30 таблети – 680 денари. Секое пакување на Цистостоп Хроно во себе содржи упатсво за употреба и точно дефиниран рок на траење на производот. Цистостоп Хроно е додаток во исхрана и се издава без лекарски рецепт, пред употреба внимателно прочитајте го упатството. За стручно-професионално мислење консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕ ГОВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО. ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.

 


ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ

БЛАГОПРИЈАТНИ ДЕЈСТВА КОИ ПОМАГАТ ПРИ УРИНАРНИ ИНФЕКЦИИ:

 

 


medical_files-512НАУЧНИ ИНФОРМАЦИИ
Цистостоп Рапид делува на симптомите во рамките на првите 12 часа, обезбедува подобрување на симптомите во рамките на првите 24 часа и клиничко подобрување во рок од 48 часа. После три дневната терапија со Цистостоп Рапид се препорачува продолжување на терапијата со Цистостоп Хроно уште 30 до 60 дена во зависност од клиничката слика за сигурност за да не дојде до ремисија на инфекцијата.
– Препораки за практична примена на Цистостоп Рапид и Цистостоп Хроно :
1. Цистостоп Рапид кај акутен некомплициран цистит – најефикасен да се користи след 3-тиот ден од појавата на првите симптоми кај афебрилни пациенти.
2. Почетна терапија со Цистостоп Рапид кај хронични често рекурентни цистити со непознат причинител до добивање на микробиолошки резултати. По добивањето на резултатите се назначува Цистостоп Хроно и по потреба адекватната терапија со антибиотици.
3. Акутен или влошен цистит со тешки симптоми: истовремена примена на антибиотик + три дневна терапија со Цистостоп рапид и се продолжува со Цистостоп Хроно 30 дена.
4.Кај чести хронични инфекции и рецидиви терапија со Цистостоп Хроно 60 дена и по потреба антибиотици.

 

Истражувањето е објавено во сп. акушерство и гинекологија бр. 7 / 2012г. стр. 49-54 , сп.Уронет бр. 1/2013 г. Бугарија.

[специјализирана информација]

medical-recordsШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ЦИСТОСТОП ХРОНО

 

 

ЦИСТОСТОП ХРОНО Е ИНОВАТИВЕН ПРОИЗВОД СО ПАТЕНТИРАНА КОМБИНАЦИЈА НА ПРИРОДЕН СОСТАВ.
ЦИСТОСТОП ХРОНО ИМА КОМПЛЕКСНО-ЕФИКАСНО ДЕЈСТВО И БЛАГОПРИЈАТЕН ЕФЕКТ ВРЗ АКУТНИТЕ СОСТОЈБИ НА УРИНАРЕН ДИСКОМФОРТ.
Цистостоп Хроно е додаток во исхрана ( суплимент ).
ЦИСТОСТОП ХРОНО е иновативен, квалитетен, ефикасен и безбеден природен производ (додаток во исхрана). Секоја таблета Цистостоп Хроно содржи 1200мг Д-Маноза, 500мг стандардизиран сув екстракт од листови на бреза, 500мг стандардизиран сув екстракт од американска црвена боровинка, BetaVacTM – Патентирана комбинација од 3,5,7,3′,4′ – пента-хидрокси -флавон, 3,7,3′,4′- тетра – хидрокси – флавон и епикатехин – (4β→6) – епикатехин – (4β→8, 2β→O→7) – епикатехин. Другите состојки на таблетата се: калциум фосфат, пченкарен скроб, коповидон, повидон и магнезиум стеарат.

 

ДОЗИРАЊЕ НА ЦИСТОСТОП ХРОНО : Акутен цистит, акутен уретрит, акутен пиелонефрит, асимптоматска бактериурија.
Хроничен цистит – Два пати дневно по 1 таблета 30 дена.
Неспецифичен уретрит – Два пати дневно по 1 таблета 30 дена.
Хроничен пиелонефрит – Два пати дневно по 1 таблета 30 дена.
Пациенти со уринарен катетер – Два пати дневно по 1 таблета 30 дена.
Простатит – Два пати дневно по 1 таблета 30 дена.
Цистостоп Хроно може да се применува самостојателно или паралелно со антибиотска терапија. Препорачаното времетраење се со цел за заштита од рецидиви и од повторна појава на инфекцијата е 30 до 90 деневен прием.

 

ДОЗИРАЊЕ НА ЦИСТОСТОП ХРОНО КАЈ ДЕЦА НАД 6 ГОДИШНА ВОЗРАСТ :
Два пати дневно по ½ (половина) таблетa на ден – 30 дена.

 

ДОЗИРАЊЕ НА ЦИСТОСТОП ХРОНО КАЈ ДЕЦА ОД 3 ДО 6 ГОДИНИ :
Два пати дневно по ¼ (една четвртина) таблетa на ден – 30 дена.

 

ПОДНОСЛИВОСТ И БЕЗБЕДНОСТ :
Поради природното потекло на составот, Цистостоп Хроно има одлична подносливост и е практично безопасeн. Ова овозможува подолг прием , без да се наруши кисело-базната рамнотежа на урината или клиничко-лабораториските показатели на останатите органи и системи. Цистостоп Хроно можe да се применува без ограничување за време на бременост и доење, како и кај пациенти кои боледуват од дијабетес. Може да се користи и кај пациенти со акутна и хронична бубрежна инсуфициенција.

 

НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ НА ЦИСТОСТОП ХРОНО :
Во терапевтски дози не се забележани несакани ефекти и контраиндикации. При предозирање е можно да се набљудуваат минливи симптоми на гастроинтестинална иритација, вклучувајќи гадење и абдоминална болка. Симптомите брзо исчезнуваат при нормализирање на дозата.

 

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ : Цистостоп Хроно може да се земе пред, за време или после јадење. Може да се применува како моно-терапија или паралелно со антибиотска терапија, со што ја зголемува ефикасноста и дејството на антибиотиците и го скратува времетраењето на лекување. Безбеден е и може да се користи кај бремени жени, доилки, деца над 3 годишна возраст и состојби каде не смее да се користат антибиотици поради можните компликации.

ТАБЛЕТИТЕ МОЖАТ ДА СЕ КРШАТ И ЗДРОБАТ ЗА ПОЛЕСНО ДА СЕ КОНСУМИРАТ.

 

drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕ ГОВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО. ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ

УРИНАРНИТЕ ИНФЕКЦИИ се дефинираат како инвазија на патогени бактери врз ткивото на уринарниот тракт. Доколку не се третираат и лечат навремено и правилно, може да доведат до сериозни оштетувања на бубрезите и до нивна дисфункционалност. Многу бактерии можат да предизвикуват инфекции во бубрезите и уринарните патишта. Најчесто инфекциите се предизвикувани од Грам негативни бактерии ( Escherichia coli, Proteus, Klebsiella, Enterobacterius, Pseudomonas ). Речиси 90% од уринарните инфекции се предизвикуват од бактеријата Ешерихија Коли.
Од уринарни инфекции најчесто заболуват жени и деца, причина е што кај нив бактериите полесно навлегуваат во мочниот меур. Притоа, овие инфекции најчесто се појавуваат и кај девојки кои штотуку започнале со сексуален однос, за време на менструалниот циклус како и кај жени во менопауза.

 

diskomfort-web-fotoДИСКОМФОРТ НА УРИНАРНИОТ ТРАКТ ( инфекции и воспаленија ) најчесто се предизвикуват од бактерии и најчест причинител во 85-90% од случаите е бактеријата Ешерихија Коли. Инфекцијата може да го зафати долниот дел од уринарниот тракт како што е мочниот канал (уретрит) и мочниот меур (цистит). При ненавремено и неадекватно лечење, инфекцијата може да стигне во горниот дел на уринарниот тракт и да предизвикува бубрежна инфекција (пиелонефрит).

 

 

eserihia-coli-webБАКТЕРИЈАТА ЕШЕРИХИЈА КОЛИ – Фимбриите на бактеријата Ешерихија Коли се израстоци со кои таа успева да се залепи за епителните клетки на уринарниот тракт и да предизвикува нескротлива инфекција. Бактеријата ешерихија коли исто така е присутна во дебелото црево, каде што е дел од нормалната цревна микрофлора, важен за нормалните дигестивни процесии на организмот. При неадекватна хигиена на гениталните органи и чест сексуален однос бактеријата ешерихија коли може да се пресели во уринарниот тракт каде веќе предизвиква сериозна и нескротлива инфекција.

 

cystit-web-fotoЦИСТИТ – е воспаление на мочниот меур предизвикуван од бактерии. Жените почесто страдаат од цистит, бидејќи кај нив мочниот канал е пократок и бактериите полесно стигнуваат во мочниот меур. Исто така кај жените цистит често се појавува след полов однос. Оваа состојба е позната како “цистит на медениот месец”. Кај мажите, цистит обично започнува со бактериска инфекција на мочниот канал-уретрит, која се движи кон мочниот меур (цистит) и простатата (простатит). Симптоми на ова заболување се честото мокрење, печење при мокрење, чувство на непријатност и притисок. Многу често при мокрење, особено при крај на мокрењето, се појавува остра болка, а понекогаш и крв, односно гној во урината. Задоцнетата дијагноза или неправилно спроведена терапија можат да доведе до хроничен цистит-екстремно болна состојба која се лекува многу тешко.

 

polinephrytis-web-fotoПИЕЛОНЕФРИТ – е инфекција на бубрезите предизвикана од бактерии. Воспалението на бубрезите може да биде акутна (кое се појавува одеднаш и силно) и хронична (се појавува постепено и трае долги години). Најчест причинител за воспаление на буубрезите е бактеријата Ешерихија коли (E. coli). Бубрежните инфекции се многу сериозни. Ако не се лекуваат навремено, можат да доведат до трајно оштетување на бубрезите. Најчести симптоми се често и болно мокрење, матна и миризлива урина,болки во грбот, гадење и повраќање, често покачување на телесна температура до 38-39 ° C, а исто така се забележуваат и други симптоми на општа интоксикација.
Внимание !!! Информациите за производите дадени на интернет страницата се само краток опис за особините и нивниот благопријатен ефект за подобро здравје. За стручно и професионално мислење консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт. Секогаш внимателно прочитајте го внатрешното упатство. Податоците на интернет страницата служат само за информирање. Истите не се наменети за промоција или рекламирање. 
[предупредување]

 

 

CYSTOSTOP CHRONO                   1200мг.  / З0 таблети
  • Внимателно прочитајте го упатството пред да почнете со употреба на производот.
  • Чувајте го ова упатство. Можеби ќе биде потребно да го прочитате повторно.
  • Доколку имате дополнителни прашања, консултирајте се со вашиот лекар.
  • Овој препарат нема намена да лекува, но му обезбедува биолошко-активни материи на организмот, кои имаат брзо и позитивно влијание врз здравјето на мочните патишта и бубрезите.
CYSTOSTOP CHRONO е додаток во исхраната.
Секоја таблета CYSTOSTOP CHRONO содржи: D-Маноза-500мг; Стандардизиран сув екстракт од листови од бреза - 500 мг; Стандардизиран сув екстракт од листови од американска црвена боровинка - 200 мг. Екстрактите од листови од бреза и од американска црвена боровинка содржат BetaVac™ - Патентирана комбинација од 3,5,7,3`,4`-пента-хидрокси-флавон; 3, 7,3`,4`-тетра-хидрокси-флавон и епикатехин - (4β ->6) - епикатехин- (4β ->8, 2β ->О->7) -епикатехин.
Останатите состојки на таблетата се: згуснувач магнезиум стеарат, дикалциум хидроген фосфат, пченкарен скроб, коповидон, повидон, опна со боја.
Пакување: 5 ленти со по 6 таблетки. Тежина на една таблетка: 1680 милиграми.

СОДРЖИНА НА УПАТСВОТО
 1. Што е CYSTOSTOP CHRONO?
 2. Како дејствува CYSTOSTOP CHRONO и за кого е наменет?
 3. Кој не треба да користи CYSTOSTOP CHRONO?
 4. Кои се несаканите дејства на CYSTOSTOP CHRONO?
 5. Како треба да се прима CYSTOSTOP CHRONO?
 6. Начин на чување
 7. Предупредување

1. ШТО Е CYSTOSTOP CHRONO?
CYSTOSTOP CHRONO е препарат кој има позитивен ефект врз здравјето на мочните патишта (мочниот меур, мочниот канал, уретра) и бубрезите.
2. КАКО ДЕЈСТВУВА CYSTOSTOP CHRONO И ЗА КОГО Е НАМЕНЕТ?
CYSTOSTOP CHRONO има позитивно влијание врз здравјето на мочните патишта и бубрезите, при што трајно го помага нивното прочистување од отпадни продукти, со тоа што ја оддржува прочистувачката функција на урината.
D-Манозата во составот на CYSTOSTOP CHRONO целосно се лачи во урината 90 минути по приемот на CYSTOSTOP CHRONO. Таму го остварува позитивното дејство со тоа што го помага прочистувањето на мочните патишта со чинот на уринирање.
Проантоцианидините во составот на CYSTOSTOP CHRONO исто така се излачуваат во урината, каде го помагаат позитивниот ефект и дејство на D-манозата. Двете состојки взаимно го засилуваат своето дејство и ефектот од нивната заедничка примена е значајно поголем отколку одделното користење на истите.
Останатите активни состојки го помагаат дејството на D-манозата и проантоцианидините, со помагањето за создавањето на урина по природен пат и прочистувањето на мочните патишта преку уринирање.
3. КОЈ НЕ ТРЕБА ДА ГО ЗЕМА CYSTOSTOP CHRONO?
Немојте да го земате CYSTOSTOP CHRONO доколку некогаш сте имале алергиска реакција кон некоја од состојките на таблетата. Најчестите симптоми на алергиска реакција вклучуваат осипи, чешање, потекување на усните и лицето, астма. Консултирајте се со лекар доколку имате некој од овие симптоми.
4. КОИ СЕ НЕСАКАНИТЕ ДЕЈСТВА НА CYSTOSTOP CHRONO?
Досега не се познати несакани дејства и контраиндикации од примањето CYSTOSTOP CHRONO. Подносливоста на истиот е многу добра, кое дозволува безбедна употреба во текот на подолг временски период. CYSTOSTOP CHRONO може да се користи без ограничување за време на бременост и доење, како и кај пациенти кои страдаат од дијабет. Погоден е и за деца над три (3) годишна возраст, со тоа што дозата ја одредува специјалист според тежината на детето.
5. КАКО ТРЕБА ДА СЕ ПРИМА CYSTOSTOP CHRONO?
Доколку вашиот лекар не ви препишал поинаку, земајте го CYSTOSTOP CHRONO два (2) пати дневно по 1 (една) таблета.
6. НАЧИН НА ЧУВАЊЕ
Чувајте го CYSTOSTOP CHRONO во оригиналното пакување на температура од 15 до 25° С на суво и темно место кое не е изложено на директна сончева светлина, на место кое не е достапно за деца.
7. ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ
Не смее да се надминува препорачаната дневна доза.
Да не се користи како замена за разновидна исхрана.
Немојте да го користите CYSTOSTOP CHRONO после истекот на рокот на трајност, или доколку пакувањето е оштетено.