ЦИСТОСТОП РАПИД

ЦИСТОСТОП РАПИД Е ИНОВАТИВЕН ПРОИЗВОД СО ПАТЕНТИРАНА КОМБИНАЦИЈА НА ПРИРОДЕН СОСТАВ.
ЦИСТОСТОП РАПИД ИМА КОМПЛЕКСНО-ЕФИКАСНО ДЕЈСТВО И БЛАГОПРИЈАТЕН ЕФЕКТ ВРЗ АКУТНИТЕ СОСТОБИ НА УРИНАРЕН ДИСКОМФОРТ.
Цистостоп Рапид е додаток во исхрана ( суплимент ).
ЦИСТОСТОП РАПИД е иновативен, квалитетен, ефикасен и безбеден природен производ (додаток во исхрана). Секоја таблета Цистостоп Рапид содржи 1000мг Д-Маноза, 50мг стандардизиран сув екстракт од листови на бреза, 50мг стандардизиран сув екстракт од американска црвена боровинка, BetaVacTM – Патентирана комбинација од 3,5,7,3′,4′ – пента-хидрокси -флавон, 3,7,3′,4′- тетра – хидрокси – флавон и епикатехин – (4β→6) – епикатехин – (4β→8, 2β→O→7) – епикатехин. Другите состојки на таблетата се: калциум фосфат, пченкарен скроб, коповидон, повидон и магнезиум стеарат.

 

ЦИСТОСТОП РАПИД – ИНОВАТИВЕН ПРОИЗВОД СО ПАТЕНТИРАНА КОМБИНАЦИЈА НА ПРИРОДЕН СОСТАВ.

ЦИСТОСТОП РАПИД Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА (СУПЛИМЕНТ) – И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ, ПРЕД УПОТРЕБА ВНИМАТЕЛНО ПРОЧИТАЈТЕ ГО УПАТСТВОТО. ЗА СТРУЧНО И ПРОФЕСИОНАЛНО МИСЛЕЊЕ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.

СОСТАВ : 1000мг Д-МАНОЗА, 50мг ЕКСТРАКТ ОД БРЕЗА, 50мг ЕКСТРАКТ ОД АМЕРИКАНСКА ЦРВЕНА БОРОВИНКА и BetaVacTM – ПАТЕНТИРАНА КОМБИНАЦИЈА.

АХВ: РЕГИСТРИРАН И ЛИЦЕНЦИРАН ИНОВАТИВЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД

ФАРМАЦЕВТСКА ФОРМА : ОБЛОЖЕНИ ФИЛМ ТАБЛЕТИ

ПАКУВАЊЕ : 5 БЛИСТЕРИ ПО 6 ТАБЛЕТИ, ВКУПНО 30 ТАБЛЕТИ.

УПАТСВО ЗА УПОТРЕБА : ДА

КВАЛИТЕТЕН СОСТАВ : ДА

ЕФИКАСНО ДЕЈСТВО : ДА

БЕЗБЕДЕН ЗА КОРИСТЕЊЕ : ДА

ЦЕНА : 650 ДЕН

СЕ ИЗДАВА : БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ

ПРОДАЖБА : ВО СЛЕДНИВЕ АПТЕКИ  www.novamed.mk/аптеки

ЦИСТОСТОП РАПИД ПОРАДИ ИНОВАТИВНАТА КОМБИНАЦИЈА НА ПРИРОДНИ ЕКСТРАКТИ И КОМПЛЕКСНО-ЕФИКАСНО ДЕЈСТВО МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ КАЈ ПАЦИЕНТИ СО АКТНИ ИНФЕКЦИИ НА УРИНАРНИОТ ТРАКТ, ОСОБЕНО КОГА ПРИЧИНИТЕЛ НА ИНФЕКЦИЈА Е БАКТЕРИЈАТА ЕШЕРИХИЈА КОЛИ.
Предноста на Цистостоп Рапид се должи на иновативната комбинација на природен состав и четирите дејства во една таблета. Комплексно-ефикасното дејство и благопријатниот ефект на Цистостоп Рапид врз уринарниот тракт настапува веднаш уште при првиот прием на првата таблета. Исто така предност на Цистостоп Рапид е што содржи најголеми количини на Д-МАНОЗА дури 1000мг и времетраењето на  терапијата е само три дена.
ЦИСТОСТОП РАПИД vs ЕШЕРИХИЈА КОЛИ
Иновативното комплексно-ефикасно дејство на Цистостоп Рапид се должи на квалитетот и патентираната комбинација на природен состав, со современа технологија на производство и таблетирање. Секоја таблета на Цистостоп Рапид, содржи строго одредена количина од патентирана комбинација на природни екстракти кои придонесуват за нејзиното комплексно-ефикасно дејство. Цистостоп Рапид содржи 1000мг Д-МАНОЗА кој е најскап состав и најефиксен за елиминација на бактеријата ешерихија коли, екстракт од американска црвена боровика која има благопријатен ефект врз уринарите инфекции, стандардизиран сув екстракт од листови на бреза кој е познат по диуретичното дејство и прочистителната моќ. Патентираната комбинација на флавоноиди и флавони се познати по нивното антиинфламаторно и антимикробно дејство. Танините во составот на Цистостоп Рапид се познати по нивното атстригентно дејство со благопријатен ефект врз инфекциите, воспаленијата и нивниот насобран секрет (ексудат) и т.н.
ЦИСТОСТОП РАПИД – ЧЕТИРИ ДЕЈСТВА ВО ЕДНА ТАБЛЕТА.
Цистостоп Рапид е иновативен природен производ со комплексно-ефикасно дејство и е изработен по најнова фармацевтска технологија за прецизно дозирање и комбинирање на природен и патентиран состав во таблетирана форма. Една таблета Цистостоп Рапид содржи четири природни состојки односно екстракти кои се точно дозирани во милиграми и во ваква комбинација придонесуваат за по комплексно-ефикасно дејство и благопријатен ефект врз уринарниот тракт.
ЦИСТОСТОП РАПИД – САМО ТРИ ДНЕВНА ТЕРАПИЈА.
Цистостоп Рапид е ефикасен при акутни фази на уринарен дискомфорт, при појава на првите симптоми како што се печење при уринирање, чести и непријатни нагони за уринирање, заматена и миризлива урина, болки во препоните и т.н. Благопријатното дејство на Цистостоп Рапиди врз уринарниот дискомфорт и значително подобрување на симптоматологијата се осеќа уште во првите часови по консумирање на препаратот. Во повеќето случаи симптомите целосно исчезнуваат во наредниот ден. Цистостоп Рапид исто така е ефикасен кај жени кои имат уринарен дискомфорт след сексуален однос.
ЦИСТОСТОП РАПИД – Е ЕФИКАСЕН КАЈ ЖЕНИ КОИ ИМАТ УРИНАРЕН ДИСКОМФОРТ СЛЕД СЕКСУАЛЕН ОДНОС..
Цистостоп Рапид е единствениот квалитетен, ефикасен и безбеден природен производ кој може да се даде како терапија на бремени жени, доилки и деца над 3 годишна возраст. Безбеден е за користење и од дијабетичари, иако Д-манозата е добиена со изомеризација на глукозата, таа од страна на нашиот метаболизам не се искористува, туку во непроменета форма се исфрлува преку урината со што нема никакво влијание врз нивото на глукоза во крвта. Цистостоп Рапид исто така може да се користи како самостојателна терапија или во комбинација со антибиотици во зависност од клиничката состојба.
ЦИСТОСТОП РАПИД Е ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД СО КОМПЛЕКСНО-ЕФИКАСНО ДЕЈСТВО, БЕЗ КОНТРАИНДИКАЦИИ И НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ. БЕЗБЕДЕН ЗА КОРИСТЕЊЕ КАЈ ДЕЦА ОД 3 ГОДИШНА ВОЗРАСТ,  БРЕМЕНИ ЖЕНИ И ДОИЛКИ.
Цистостоп Рапид е средство на избор, благодарение на иновативното комплексно-ефикасно дејство и поради нејзината незаменлива безопасност и безбедност за користење. Може да се користи кај пациенти со инфекции на уринарните патишта, кај што најчест причинител е бактеријата Ешерихија коли (цистит, уретрит, пиелонефрит). Има одлична подносливост без да предизвикува контраиндикации и несакани ефекти.
ЦИСТОСТОП РАПИД ПОРАДИ ИНОВАТИВНОТО КОМПЛЕКСНО-ЕФИКАСНО ДЕЈСТВО МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ И ЗА ПРЕВЕНТИВНА ЗАШТИТА ОД УРИНАРЕН ДИСКОМФОРТ СЛЕД СЕКСУАЛЕН ОДНОС.
Цистостоп Рапид е единствениот иновативен природен производ чија ефикасност и комплексно дејство е особено важен во случаите кога антибиотичната терапија е неприменлива, поради можните контраиндикации и компликации врз здравјето на пациентот. Цистостоп Рапид, исто така може да се комбинира во терапија со антибиотици и други лекови кои се дават кај пациенти со инфекции на уринарниот тракт (цистит, уретрит, пиелонефрит) бидејќи го засилуват нивното дејство и го скратуват времетраењето на терапијата.
ЦИСТОСТОП РАПИД Е БЕЗБЕДЕН И ВО КОМБИНАЦИЈА СО АНТИБИОТСКА ТЕРАПИЈА.
Цистостоп , во нашиот фармацевтски пазар – во аптеките се нуди во две различни јачини како Цистостоп Рапид од 1100мг / 30 таблети – 650 денари и Цистостоп Хроно 1200мг / 30 таблети – 680 денари. Секое пакување на Цистостоп Рапид во себе содржи упатсво за употреба и точно дефиниран рок на траење на производот. Цистостоп Рапид е додаток во исхрана и се издава без лекарски рецепт, пред употреба внимателно прочитајте го упатството. За стручно-професионално мислење консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕ ГОВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО. ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.

 


ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ

БЛАГОПРИЈАТНИ ДЕЈСТВА КОИ ПОМАГАТ ПРИ УРИНАРНИ ИНФЕКЦИИ:

 

 


medical_files-512НАУЧНИ ИНФОРМАЦИИ
Цистостоп Рапид делува на симптомите во рамките на првите 12 часа, обезбедува подобрување на симптомите во рамките на првите 24 часа и клиничко подобрување во рок од 48 часа. После три дневната терапија со Цистостоп Рапид се препорачува продолжување на терапијата со Цистостоп Хроно уште 30 до 60 дена во зависност од клиничката слика за сигурност за да не дојде до ремисија на инфекцијата.
– Препораки за практична примена на Цистостоп Рапид и Цистостоп Хроно :
1. Цистостоп Рапид кај акутен некомплициран цистит – најефикасен да се користи след 3-тиот ден од појавата на првите симптоми кај афебрилни пациенти.
2. Почетна терапија со Цистостоп Рапид кај хронични често рекурентни цистити со непознат причинител до добивање на микробиолошки резултати. По добивањето на резултатите се назначува Цистостоп Хроно и по потреба адекватната терапија со антибиотици.
3. Акутен или влошен цистит со тешки симптоми: истовремена примена на антибиотик + три дневна терапија со Цистостоп рапид и се продолжува со Цистостоп Хроно 30 дена.
4.Кај чести хронични инфекции и рецидиви терапија со Цистостоп Хроно 60 дена и по потреба антибиотици.

Истражувањето е објавено во сп. акушерство и гинекологија бр. 7 / 2012г. стр. 49-54 , сп.Уронет бр. 1/2013 г. Бугарија.

[специјализирана информација]

medical-recordsШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ЦИСТОСТОП РАПИД

 

 

ЦИСТОСТОП РАПИД Е ИНОВАТИВЕН ПРОИЗВОД СО ПАТЕНТИРАНА КОМБИНАЦИЈА НА ПРИРОДЕН СОСТАВ.
ЦИСТОСТОП РАПИД ИМА КОМПЛЕКСНО-ЕФИКАСНО ДЕЈСТВО И БЛАГОПРИЈАТЕН ЕФЕКТ ВРЗ АКУТНИТЕ СОСТОБИ НА УРИНАРЕН ДИСКОМФОРТ.
Цистостоп Рапид е додаток во исхрана ( суплимент ).
ЦИСТОСТОП РАПИД е иновативен, квалитетен, ефикасен и безбеден природен производ (додаток во исхрана). Секоја таблета Цистостоп Рапид содржи 1000мг Д-Маноза, 50мг стандардизиран сув екстракт од листови на бреза, 50мг стандардизиран сув екстракт од американска црвена боровинка, BetaVacTM – Патентирана комбинација од 3,5,7,3′,4′ – пента-хидрокси -флавон, 3,7,3′,4′- тетра – хидрокси – флавон и епикатехин – (4β→6) – епикатехин – (4β→8, 2β→O→7) – епикатехин. Другите состојки на таблетата се: калциум фосфат, пченкарен скроб, коповидон, повидон и магнезиум стеарат.

 

ДОЗИРАЊЕ НА ЦИСТОСТОП РАПИД : Акутен цистит, акутен уретрит, акутен пиелонефрит, асимптоматска бактериурија.
Три дневна терапија:
I Ден – 6 пати пати на ден по 2 таблети
II Ден – 6 пати пати на ден по 2 таблети
III Ден – 3 пати на ден по 2 таблети
Кај цистит предизвикуван од полов однос се препорачува: Две (2) таблети пола до еден час пред полов контакт.
Цистостоп Рапид може да се применува самостојателно или паралелно со антибиотска терапија. По завршувањето на 3 дневната терапија со Цистостоп Рапид, се препорачува минимум 30 дневен прием на Цистостоп Хроно со цел спречување на рецидивна инфекција.

 

ДОЗИРАЊЕ НА ЦИСТОСТОП РАПИД КАЈ ДЕЦА НАД 6 ГОДИШНА ВОЗРАСТ :
Првиот ден – 6 пати по ½ (половина) таблетa на ден.
Вториот ден – 6 пати по ½ (половина) таблетa на ден.
Третиот ден – 3 пати по 1 таблета на ден.

 

ДОЗИРАЊЕ НА ЦИСТОСТОП РАПИД КАЈ ДЕЦА ОД 3 ДО 6 ГОДИНИ :
Првиот ден – 6 пати по ¼ (една четвртина) таблетa на ден.
Вториот ден – 6 пати по ¼ (една четвртина) таблетa на ден.
Третиот ден – 3 пати по ½ (половина) таблета на ден.

 

ПОДНОСЛИВОСТ И БЕЗБЕДНОСТ :
Поради природното потекло на составот, Цистостоп Рапид има одлична подносливост и е практично безопасeн. Ова овозможува подолг прием , без да се наруши кисело-базната рамнотежа на урината или клиничко-лабораториските показатели на останатите органи и системи. Цистостоп Рапид можe да се применува без ограничување за време на бременост и доење, како и кај пациенти кои боледуват од дијабетес. Може да се користи и кај пациенти со акутна и хронична бубрежна инсуфициенција.

 

НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ НА ЦИСТОСТОП РАПИД :
Во терапевтски дози не се забележани несакани ефекти и контраиндикации. При предозирање е можно да се набљудуваат минливи симптоми на гастроинтестинална иритација, вклучувајќи гадење и абдоминална болка. Симптомите брзо исчезнуваат при нормализирање на дозата.

 

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ : Цистостоп Рапид може да се земе пред, за време или после јадење. Може да се применува како моно-терапија или паралелно со антибиотска терапија, со што ја зголемува ефикасноста и дејството на антибиотиците и го скратува времетраењето на лекување. Безбеден е и може да се користи кај бремени жени, доилки, деца над 3 годишна возраст и состојби каде не смее да се користат антибиотици поради можните компликации.

ТАБЛЕТИТЕ МОЖАТ ДА СЕ КРШАТ И ЗДРОБАТ ЗА ПОЛЕСНО ДА СЕ КОНСУМИРАТ.

 

drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕ ГОВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО. ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ

УРИНАРНИТЕ ИНФЕКЦИИ се дефинираат како инвазија на патогени бактери врз ткивото на уринарниот тракт. Доколку не се третираат и лечат навремено и правилно, може да доведат до сериозни оштетувања на бубрезите и до нивна дисфункционалност. Многу бактерии можат да предизвикуват инфекции во бубрезите и уринарните патишта. Најчесто инфекциите се предизвикувани од Грам негативни бактерии ( Escherichia coli, Proteus, Klebsiella, Enterobacterius, Pseudomonas ). Речиси 90% од уринарните инфекции се предизвикуват од бактеријата Ешерихија Коли.
Од уринарни инфекции најчесто заболуват жени и деца, причина е што кај нив бактериите полесно навлегуваат во мочниот меур. Притоа, овие инфекции најчесто се појавуваат и кај девојки кои штотуку започнале со сексуален однос, за време на менструалниот циклус како и кај жени во менопауза.

 

diskomfort-web-fotoДИСКОМФОРТ НА УРИНАРНИОТ ТРАКТ ( инфекции и воспаленија ) најчесто се предизвикуват од бактерии и најчест причинител во 85-90% од случаите е бактеријата Ешерихија Коли. Инфекцијата може да го зафати долниот дел од уринарниот тракт како што е мочниот канал (уретрит) и мочниот меур (цистит). При ненавремено и неадекватно лечење, инфекцијата може да стигне во горниот дел на уринарниот тракт и да предизвикува бубрежна инфекција (пиелонефрит).

 

 

eserihia-coli-webБАКТЕРИЈАТА ЕШЕРИХИЈА КОЛИ – Фимбриите на бактеријата Ешерихија Коли се израстоци со кои таа успева да се залепи за епителните клетки на уринарниот тракт и да предизвикува нескротлива инфекција. Бактеријата ешерихија коли исто така е присутна во дебелото црево, каде што е дел од нормалната цревна микрофлора, важен за нормалните дигестивни процесии на организмот. При неадекватна хигиена на гениталните органи и чест сексуален однос бактеријата ешерихија коли може да се пресели во уринарниот тракт каде веќе предизвиква сериозна и нескротлива инфекција.

 

cystit-web-fotoЦИСТИТ –  е воспаление на мочниот меур предизвикуван од бактерии. Жените почесто страдаат од цистит, бидејќи кај нив мочниот канал е пократок и бактериите полесно стигнуваат во мочниот меур. Исто така кај жените цистит често се појавува след полов однос. Оваа состојба е позната како “цистит на медениот месец”. Кај мажите, цистит обично започнува со бактериска инфекција на мочниот канал-уретрит, која се движи кон мочниот меур (цистит) и простатата (простатит). Симптоми на ова заболување се честото мокрење, печење при мокрење, чувство на непријатност и притисок. Многу често при мокрење, особено при крај на мокрењето, се појавува остра болка, а понекогаш и крв, односно гној во урината. Задоцнетата дијагноза или неправилно спроведена терапија можат да доведе до хроничен цистит-екстремно болна состојба која се лекува многу тешко.

 

polinephrytis-web-fotoПИЕЛОНЕФРИТ –  е инфекција на бубрезите предизвикана од бактерии. Воспалението на бубрезите може да биде акутна (кое се појавува одеднаш и силно) и хронична (се појавува постепено и трае долги години). Најчест причинител за воспаление на буубрезите е бактеријата Ешерихија коли (E. coli). Бубрежните инфекции се многу сериозни. Ако не се лекуваат навремено, можат да доведат до трајно оштетување на бубрезите. Најчести симптоми се често и болно мокрење, матна и миризлива урина,болки во грбот, гадење и повраќање, често покачување на телесна температура  до 38-39 ° C, а исто така се забележуваат и други симптоми на општа интоксикација.
 
Внимание !!! Информациите за производите дадени на интернет страницата се само краток опис за особините и нивниот благопријатен ефект за подобро здравје. За стручно и професионално мислење консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт. Секогаш внимателно прочитајте го внатрешното упатство. Податоците на интернет страницата служат само за информирање. Истите не се наменети за промоција или рекламирање. 
[предупредување]

 

 

CYSTOSTOP RAPID                          1100 мг.  / 30 таблети
  • Внимателно прочитајте го упатството пред да почнете со употреба на производот.
  • Чувајте го ова упатство. Можеби ќе биде потребно да го прочитате повторно.
  • Доколку имате дополнителни прашања, консултирајте се со вашиот лекар.
  • Овој препарат нема намена да лекува, но му обезбедува биолошко-активни материи на организмот, кои имаат брзо и позитивно влијание врз здравјето на мочните патишта и бубрезите.
CYSTOSTOP RAPID е додаток во исхраната.
Секоја таблета CYSTOSTOP RAPID содржи D-Маноза-1000мг; Стандардизиран сув екстракт од листови од бреза - 50мг; Стандардизиран сув екстракт од листови од американска црвена боровинка-50мг.
 
Екстрактите од листови од бреза и американска црвена боровинка содржат патентирана комбинација ВetaVac™ - која се состои од 3,5,7,3`,4`-пента-хидрокси-флавон; 3, 7,3`,4`-тетра-хидрокси-флавон и епикатехин - (4β ->6) - епикатехин- (4β ->8, 2β ->О->7) -епикатехин.
 
Останатите состојки на таблетата се: згуснувач магнезиум стеарат, дикалциум хидроген фосфат, пченкарен скроб, коповидон, повидон, опна со боја.
Пакување: 5 ленти со по 6 таблетки. Тежина на една таблетка: 1680 милиграми.
СОДРЖИНА НА УПАТСВОТО
 1. Што е CYSTOSTOP RAPID ?
 2. Како дејствува CYSTOSTOP RAPID и за кого е наменет ?
 3. Кој не треба да користи CYSTOSTOP RAPID ?
 4. Кои се несаканите дејства на CYSTOSTOP RAPID ?
 5. Како треба да се прима CYSTOSTOP RAPID ?
 6. Начин на чување
 7. Предупредување
1. ШТО Е CYSTOSTOP RAPID ?
CYSTOSTOP RAPID е препарат кој има позитивен ефект врз здравјето на мочните патишта (мочниот меур, мочниот канал, уретра) и бубрезите.
2. КАКО ДЕЈСТВУВА CYSTOSTOP RAPID И ЗА КОГО Е НАМЕНЕТ ?
CYSTOSTOP RAPID има позитивно влијание врз здравјето на мочните патишта и бубрезите, при што го помага нивното чистење, со тоа што ја оддржува прочистувачката функција на урината. D-Манозата во составот на CYSTOSTOP RAPID целосно се лачи во урината 90 минути по приемот на CYSTOSTOP RAPID. Таму го остварува позитивното дејство со тоа што го помага прочистувањето на мочните патишта со чинот на уринирање. Дејството на D-манозата е прилично краткотрајно, бидејќи за брзо време се елиминира од организмот. Два часа по приемот на CYSTOSTOP RAPID во организмот остануваат 10% од D- маноза, и заради тоа за постигнување на максимален ефект се препорачува земање на CYSTOSTOP RAPID на секои 2-3 часа.
Проантоцианидините во составот на CYSTOSTOP RAPID исто така се излачуваат во урината, каде го помагаат позитивниот ефект и дејство на D-манозата. Двете состојки взаимно го засилуваат своето дејство и ефектот од нивната заедничка примена е значајно поголем отколку одделното користење на истите.
Останатите активни состојки го помагаат дејството на D-манозата и проантоцианидините, со помагањето за создавањето на урина по природен пат и прочистувањето на мочните патишта преку уринирање.
Ефектот на CYSTOSTOP RAPID е посебно ефикасен кај жени со чести сексуални односи, како резултат на кои е возможно да настане загадување на мочните патишта со клетки и материи од кожата и вагината.
3. КОЈ НЕ ТРЕБА ДА ГО ЗЕМА CYSTOSTOP RAPID?
Немојте да го земате CYSTOSTOP RAPID доколку некогаш сте имале алергиска реакција кон некоја од состојките на таблетата. Најчестите симптоми на алергиска реакција вклучуваат осипи, чешање, потекување на усните и лицето, астма. Консултирајте се со лекар доколку имате некој од овие симптоми.
4. КОИ СЕ НЕСАКАНИТЕ ДЕЈСТВА НА CYSTOSTOP RAPID?
Досега не се познати несакани дејства и контраиндикации од примањето CYSTOSTOP RAPID. Подносливоста на истиот е многу добра, кое дозволува безбедна употреба во текот на подолг временски период. CYSTOSTOP RAPID може да се користи без ограничување за време на бременост и доење, како и кај пациенти кои страдаат од дијабет. Погоден е и за деца над три (3) годишна возраст, со тоа што дозата ја одредува специјалист според тежината на детето.
5. КАКО ТРЕБА ДА СЕ ПРИМА CYSTOSTOP RAPID?
Земете го CYSTOSTOP RAPID што е можно порано, уште при првите симптоми за потребата од истиот. Во текот на првите два дена , CYSTOSTOP RAPID се прима на секои 2-3 часа по 2 таблети, или вкупно 6 пати по 2 таблети на ден. Третиот ден CYSTOSTOP RAPID се прима во доза 3 пати по 2 таблети.
   I Ден - 6 пати х 2 таблети
  II Ден - 6 пати х 2 таблети
 III Ден - 3 пати х 2 таблети
Во случај кога го примате CYSTOSTOP RAPID заради чести сексуални контакти, земете 2 таблети CYSTOSTOP RAPID половина до час пред сексуалниот чин. Пробајте да уринирате непосредно по завршувањето на чинот.
Дозирање кај деца од 3 до 6 години:
   I Ден - 6 пати х половина таблета на секои 2-3 часа
  II Ден - 6 пати х половина таблета на секои 2-3 часа
 III Ден - 3 пати х половина таблета
Дозирање кај деца од 6 до 12 години:
   I Ден - 6 пати х 1 таблета на секои 2-3 часа
  II Ден - 6 пати х 1 таблета на секои 2-3 часа
 III Ден - 3 пати х 1 таблета
Таблетите можат да бидат истолчени и да се примаат во вид на прав.
6. НАЧИН НА ЧУВАЊЕ
Чувајте го CYSTOSTOP RAPID во оригиналното пакување на температура од 15 до 25° С на суво и темно место кое не е изложено на директна сончева светлина, на место кое не е достапно за деца.
7. ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ
Не смее да се надминува препорачаната дневна доза.
Да не се користи како замена за разновидна исхрана.
Немојте да го користите CYSTOSTOP RAPID после истекот на рокот на трајност, или доколку пакувањето е оштетено.