НЕОРЕНАЛ СР ИНОВАТИВЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД ЗА УРОЛИТИЈАЗА И ИНФЕКЦИИ ВО УРИНАРНИОТ ТРАКТ – СО ПРОДОЛЖИТЕЛНО ДЕЈСТВО.

new-project-copy-2NEORENAL SR  е препарат од растително потекло кое содржи стандардизиран екстракт од  листови на бреза, стандардизиран екстракт од Herniaria glabra и патентирана комбинација од 3,5,7,3 ‘4’ – penta – hydroxy – flavone и 3,7,3 ‘4’ – tetra – hydroxy – flavone.
 ФАРМАЦЕВТСКА ФОРМА – Neorenal SR е изработен по нова фармацевтска технологија и нова таблетарна форма. Neorenal SR претставува хидрофилна матрикс таблета со продолжено ослободување. Таблетата е изградена од водено растворувачки полимер хидроксипропил метилцелулоза (HPMC), кој ја изградува хидрофилно полимерната матрица. Во порите на оваа матрица се инкорпорирани активните состојки на препаратот.
new-project2
МЕХАНИЗАМ НА ДЕЈСТВО
Додавањето на 100 mg стандардизиран екстракт од Herniaria glabra во составот на Neorenal SR ги дополнува и потенцира постојните механизми на дејство: диурeтично, антибактериско, антиинфламаторно, антиподагрозно, литолитично и адстрингентно, но додава и нов механизам – спазмолитично дејство.
НЕОРЕНАЛ СР – ДЕЈСТВУВА ВРЗ СИТЕ ВИДОВИ БУБРЕЖНИ КАМЧИЊА.

 

new-project3

Се применува за олеснување на исфрлувањето на конкрементите, како и постепено нивно лизирање. Друга цел  е превенција од формирање на нови камења или зголемување на големината на постоечките и стабилизирање на последователната колика – болка.
НЕОРЕНАЛ СР – ЕФИКАСНА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ПОЈАВА НА НОВИ БУБРЕЖНИ КАМЧИЊА И ОД ИНФЕКЦИИ КАКО ПОСЛЕДИЦА ПРИ ОШТЕТУВАЊЕ НА ТКИВОТО НА УРИНАРНИОТ ТРАКТ ОД БУБРЕЖНИТЕ КАМЧИЊА.

 

new-project-1
 Го забрзува и олеснува исфрлањето на бубрежните камчиња и песок од бубрезите и мочниот меур, го намалува ризикот од појава на оксалатни, уратни, фосфатни и цистинови бубрежни камчиња, ја зголемува диурезата, ја нормализира pH вредноста на урината, ги смирува инфекциите во бубрежното легенче, ја потиснува преципитацијата на калциумовите јони и го забрзува нивното исфрлање со урината. Го намалува бројот на кризите и тежината на симптомите при ренално – камена болест. Ги продолжува интервалите помеѓу кризите. Ги смирува инфекциите во бубрезите и мочниот меур и ја нормализира киселоста на урината.
Neorenal SR е пред останатите средства кои се користат при акутни и хронични уроинфекции како по бројот на механизми на дејствување така и по ефикасноста на дејствата. 5 – те механизми на дејство на Neorenal SR го дефинираат како средство на избор при акутни и хронични уроинфекции. 

neorenal-sr-3d

ДОЗИРАЊЕ:

Удобен и олеснет прием 2 пати дневно по 1 таблета.

ПОДНОСЛИВОСТ И БЕЗБЕДНОСТ
Neorenal SR има одлична подносливост и е практично безопасен. Ова  овозможува подолг прием на препаратот – над 90 дена, без да се нарушува кисело – базната рамнотежа или клиничко – лабораториските параметри на останатите органи и системи. Нема ограничување да се зема за време на бременост и доење.
До сега не се регистрирани случаи на неподносливост и алергиски реакции на некоја од состојките на Neorenal SR.
НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ
Во терапевтски дози не се забележани несакани ефекти на препаратот. При големо предозирање (над 10 000 mg на ден) е можно да се набљудуваат минливи симптоми на гастроинтестинална иритација вклучувајќи гадење и абдоминална болка поради тритерпените. Симптомите брзо исчезнуваат при нормализирање на дозата.

 

АПТЕКИ И ЦЕНОВНИК :apteki-google