ЦИСТОСТОП РАПИД  – ИНОВАТИВЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД, НАМЕНЕТ ЗА АКУТНИТЕ СОСТОЈБИ НА УРИНАРЕН ДИСКОМФОРТ ( ЦИСТИТ, ПИЕЛОНЕФРИТ И ЦИСТИТ НА МЕДЕН МЕСЕЦ ).

1035

СОСТАВ :

Секоја таблетка ЦИСТОСТОП РАПИД содржи:

  • D-Маноза -1000 mg

  • Стандардизиран сув екстракт од листови од бреза – 50 mg

  • Стандардизиран сув екстракт од американска црвена боровинка – 50 mg

  • BetaVacTM – Патентирана комбинација од 3,5,7,3′,4′ – пента-хидрокси -флавон, 3,7,3′,4′- тетра – хидрокси – флавон и епикатехин – (4β→6) – епикатехин – (4β→8, 2β→O→7) – епикатехин. 

  • Другите состојки на таблетата се: калциум фосфат, пченкарен скроб, коповидон, повидон и магнезиум стеарат.

1036

ЦИСТОСТОП РАПИД не дозволува бактериите да предизвикаат дискомфорт, да се зафатат за ѕидовите на уринарниот тракт. Така тие остануваат слободни во урината и се исфрлаат од организмот со чинот на мокрење. ЦИСТОСТОП РАПИД делува и на  бактериите, кои веќе се зафатиле за ѕидовите на уринарниот тракт, при што овозможува нивно одвојување и одведување надвор од организмот.

ЦИСТОСТОП РАПИД е најефикасен во почетната фаза, уште при првата појава на симптомите (печење, често и болно мокрење, болка во препоните, заматена урина и други). Кога причинител за дискомфорт е E.coli (85-90% од случаите) ефектот е многу брз и имаме значително олеснување уште во првите часови по приемот на препаратот. Во повеќето случаи симптомите целосно престануваат наредниот ден.

ЦИСТОСТОП РАПИД е особено ефикасен кај жени со проблеми на уринарниот тракт поврзани со полов контакт, т.н. – “цистит на меден месец”.

1034

Нема несакани ефекти  и контраиндикации. Подносливоста му е многу добра, при што овозможува безбеден прием за подолг временски период. Погоден е и за деца над 3 годишна возраст, така што дозата се определува од лекар според тежината на детето. Не постојат контраиндикации за примена на ЦИСТОСТОП РАПИД .

Во препорачаните дози, ЦИСТОСТОП РАПИД не взаемнодејствува со лекови и храна.

1033

Земете ЦИСТОСТОП РАПИД уште при првите знаци на уринарен дискомфорт. Во првите два дена ЦИСТОСТОП РАПИД се прима на секои 2-3 часа по 2 таблети или вкупно 6 пати по 2 таблети на ден. На третиот ден ЦИСТОСТОП РАПИД се прима во доза 3 пати по 2 таблети.

1042

При проблеми на мочните патишта поврзани со полов контакт – цистит на меден месец, земете 2 таблети CYSTOSTOP RAPID половина до еден час пред половиот контакт. Обидете се да уринирате непосредно пред чинот.

 

АПТЕКИ И ЦЕНОВНИК :apteki-google