Секоја таблета НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ  содржи 240 mg високо концентриран еднопроцентен 1% eкстракт от метаболитите на квасната габа Monascus purpureus.
NEOLIPIDRA FORTE е специјално создадено средство за намалување на нивоата на холестеролот и триглицеридите. NEOLIPIDRA FORTE е биотехнолошки продукт, добиен со ферментација на квасната габа Monascus purpureus врз влажен црвен ориз.
Студијата објавена во „Аналс оф интернал медисин“ (Annals of Internal Medicine), во јуни 2009 година, потврдува: „Ферментираниот црвен ориз и терапијата со здрав животен стил придонесуваат за намалување на ЛДЛ холестеролот во крвта без зголемување на ЦПК, или, без појава на мускулни болки, па така тоа може да биде терапија за пациентите кои треба да го нормализираат нивото на масти во крвта, и кои не можат да ја толерираат антилипидната синтетичка терапија“.
НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ е продукт на квасниците Monascus Purpureus, кој се наоѓа во црвениот ориз, и кои содржат неколку активни материи. Една од нив е монаколин К, кој е моќен инхибитор на синтезата на холестерол во црниот дроб, а е позната како лек против масти во крвта.
ТЕРАПИЈАТА СО НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ НЕ ДАВА НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ, НЕШТО ШТО Е ВООБИЧАЕНО СО БЕЗМАЛКУ СИТЕ ФАРМАЦЕВТСКИ ПРЕПАРАТИ, ОДНОСНО ЛЕКОВИ.
Имено, околу 10% од пациентите кои земаат „синтетички“ лекови против масти во крвта, имаат несакани ефекти со појава на мускулни болки, а кај 5% од пациентите, таквите болки се практично неиздржливи. Патем, да ве потсетиме дека болката е само знак за малтретирање на организмот и предупредува на негово потешко оштетување.
Студијата која го испитувала дејството на синтетичките лекови против масти во крвта, преку микроскопско иследување и пратење на биохемиските параметри, нашла дека кај 70% од луѓето кои земале од таквите лекови, се забележуваат мускулни оштетувања, што значи дека и кај оние кои не чувствувале мускулни болки, мускулите сепак биле оштетени.
Зголеменото ниво на масти во крвта е резултат на неправилниот начин на исхрана и нездравите животни навики.

NEOLIPIDRA FORTE е погоден за примена кај пациенти со покачени нивоа на холестерол кои немаат друго истовремено заболување, кај пациенти со исхемична болест на срцето за намалување на ризикот од инфаркт на миокард, нестабилна ангина пекторис и кај пациенти пред и след процедури за реваскуларизација на коронарните садови.

 

АПТЕКИ И ЦЕНОВНИК :apteki-google