НЕОРЕНАЛ

НЕОРЕНАЛ – ИНОВАТИВЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД СО ПАТЕНТИРАНА КОМБИНАЦИЈА НА СОСТАВ е додаток во исхрана (суплимент).
НЕОРЕНАЛ е иновативен, квалитетен, ефикасен и безбеден природен производ (додаток во исхрана). Секоја таблета Неоренал содржи 330 mg стандардизиран сув екстракт од листови на бреза ( Extr.Folia Betulae siccum ) и патентирана комбинација од 3,5,7,3 ′,4 ′- penta – hydroxyl – flavone и 3,7,3 ′,4 ′- tetra – hydroxyl – flavone, со 330 mg активни супстанции, од кои флавоноиди – 80 mg, тетрациклични тритерпени – 20 mg таниди – 32 mg, бетулорентична киселина, калиум нитрат и други.

 

НЕОРЕНАЛ – ИНОВАТИВЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД СО ПАТЕНТИРАНА КОМБИНАЦИЈА НА СОСТАВ

НЕОРЕНАЛ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА (СУПЛИМЕНТ) – И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ, ПРЕД УПОТРЕБА ВНИМАТЕЛНО ПРОЧИТАЈТЕ ГО УПАТСТВОТО. ЗА СТРУЧНО И ПРОФЕСИОНАЛНО МИСЛЕЊЕ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.

СОСТАВ : 330 мг БЕТУЛА ПЕНДУЛА и ПАТЕНТИРАНА КОМБИНАЦИЈА

АХВ: РЕГИСТРИРАН И ЛИЦЕНЦИРАН КАКО ИНОВАТИВЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД

ФАРМАЦЕВТСКА ФОРМА : ОБЛОЖЕНИ ФИЛМ ТАБЛЕТИ

ПАКУВАЊЕ : 3 БЛИСТЕРИ ПО 10 ТАБЛЕТИ, ВКУПНО 30 ТАБЛЕТИ.

УПАТСВО ЗА УПОТРЕБА : ДА

КВАЛИТЕТЕН СОСТАВ : ДА

ЕФИКАСНО ДЕЈСТВО : ДА

БЕЗБЕДЕН ЗА КОРИСТЕЊЕ : ДА

ЦЕНА : 500 ДЕН

СЕ ИЗДАВА : БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ

ПРОДАЖБА : ВО СЛЕДНИВЕ АПТЕКИ   www.novamed.mk/аптеки

НЕОРЕНАЛ Е НАЈБАРАНИОТ ПРОИЗВОД ОД СТРАНА НА ДОКТОРИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО НЕФРОЛОГИЈА И УРОЛОГИЈА ВО ЕВРОПСКИТЕ ДРЖАВИ. ПОРАДИ НЕЈЗИНИОТ БЛАГОПРИЈАТЕН ЕФЕКТ И ДЕЈСТВО ВРЗ ЦЕЛИОТ УРИНАРЕН ТРАКТ НЕФРОЛОЗИТЕ ГО ПРЕДЛАГАТ КАЈ ПАЦИЕНТИ СО БУБРЕЖНИ КАМЧИЊА (УРОЛИТИЈАЗА), КАЈ ПАЦИЕНТИ СЛЕД ЛИПОТРИПСИЈА, КАЈ ПАЦИЕНТИ СО ВОЗПАЛИТЕЛНИ ЗАБОЛУВАЊА ОДНОСНО СО ИНФЕКЦИИ НА ГОРНИОТ И ДОЛНИОТ УРИНАРЕН ТРАКТ (ЦИСТИТ, УРЕТРИТ, ПИЕЛОНЕФРИТ) И КАЈ ПАЦИЕНТИ СО ГИХТ.
НЕОРЕНАЛ Е ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД СО КОМПЛЕКСНО-ЕФИКАСНО ДЕЈСТВО, БЕЗ КОНТРАИНДИКАЦИИ И НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ. БЕЗБЕДЕН ЗА КОРИСТЕЊЕ КАЈ ДЕЦА ОД 6 ГОДИШНА ВОЗРАСТ И БРЕМЕНИ ЖЕНИ.
Неоренал е средство на избор, благодарение на иновативното комплексно-ефикасно дејство и поради нејзината незаменлива безопасност и безбедност. може да се користи подолг временски период и како превентивна заштита кај пациенти со бубрежни камчиња (нефролитијаза и уролитијаза), кај пациенти со инфекции на горните и долните уринарни патишта (цистит, уретрит, пиелонефрит). Има одлична подносливост и можност за долготрајна употреба без да предизвикува контраиндикации и несакани ефекти. Неоренал е единствениот иновативен природен производ чија ефикасност и комплексно дејство е особено важен во случаите кога антибиотичната терапија е неприменлива, поради можните контраиндикации и компликации врз здравјето на пациентот. Неоренал, исто така може да се комбинира во терапија со антибиотици и други лекови кои се дават кај пациенти со бубрежни камчиња (нефролитијаза и уролитијаза), кај пациенти со инфекции на горните и долните уринарни патишта (цистит, уретрит, пиелонефрит) бидејќи го засилуват нивното дејство и го скратуват времетраењето на терапијата.
НЕОРЕНАЛ ПОРАДИ ИНОВАТИВНОТО КОМПЛЕКСНО-ЕФИКАСНО ДЕЈСТВО МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ И ЗА ПРЕВЕНТИВНА ЗАШТИТА ОД БУБРЕЖНИ КАMЧИЊА И ИНФЕКЦИИ НА УРИНАРНИОТ ТРАКТ.
Иновативното комплексно-ефикасно дејство на Неоренал се должи на квалитетот и патентираната комбинација на природен состав, со современа технологија на производство и таблетирање. Секоја таблета на Неоренал, содржи строго одредена количина од патентирана комбинација на природни екстракти кои придонесуват за нејзиното комплексно-ефикасно дејство. Неоренал содржи стандардизиран сув екстракт од листови на бреза кој е познат по диуретичното дејство и прочистителната моќ на бубрезите и целиот уринарен тракт од разни конкременти. Патентираната комбинација на флавоноиди и флавони се познати по нивното антиинфламаторно и антимикробно дејство. Танините во составот на Неоренал се познати по нивното атстригентно дејство ги елиминират инфекциите, воспаленијата и нивниот насобран секрет (ексудат) и т.н.
НЕОРЕНАЛ ПОРАДИ ИНОВАТИВНАТА КОМБИНАЦИЈА НА ПРИРОДНИ ЕКСТРАКТИ И КОМПЛЕКСНО-ЕФИКАСНОТО ДЕЈСТВО МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ КАЈ ПАЦИЕНТИ СО БУБРЕЖНИ КАМЧИЊА, КАЈ ПАЦИЕНТИ СО БУБРЕЖНИ КОЛИКИ (БОЛКИ), КАЈ ПАЦИЕНТИ СО ИНФЕКЦИИ НА УРИНАРНИОТ ТРАКТ (ЦИСТИТ, УРЕТРИТ, ПИЕЛОНЕФРИТ), КАЈ ПАЦИЕНТИ СО ГИХТ И ПАЦИЕНТИ ПОСЛЕ ЛИПОТРИПСИЈА.
Неоренал во нашиот фармацевтски пазар – во аптеките се нуди во две различни јачини како Неоренал од 330мг / 30 таблети – 500 денари и Неоренал СР 600мг / 60 таблети – 800 денари. Секое пакување на Неоренал во себе содржи упатсво за употреба и точно дефиниран рок на траење на производот. Неоренал е додаток во исхрана и се издава без лекарски рецепт, пред употреба внимателно прочитајте го упатството. За стручно-професионално мислење консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.
drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕ ГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО. ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ 
БЛАГОПРИЈАТНИТЕ ДЕЈСТВА КОИ ПОМАГАТ ПРИ БУБРЕЖНИ КАМЧИЊА И УРИНАРНИ ИНФЕКЦИИ:
ДИУРЕТИЧНОТО ДЕЈСТВО НА ЕКСТРАКТОТ ОД ЛИСТОВИ НА БРЕЗА
Екстрактот од листови на бреза има благопријатно диуретично дејство. Дејство кое го забрзува елиминирањето на течностите од организмот со забрзување на процесот на создавање на урина и нивно исфрлување со почести мокрења. Благопријатно диуретично дејство кое не го нарушува електролитниот баланс и истовремено придонесува за нормализирање на ph – вредноста на урината. Ваквиот диуретичен ефект помага за елиминирање на отоците од различно потекло и прочистување на целиот уринарен тракт од насобрани конкременти и воспалителен ексудат. Диуретичното дејство се должи на флавонидите и флавоните кои ги содржи екстрактот од листови на бреза. Екстрактот содржи и калиум нитрат, кој го засилува диуретичното дејство на флавонидите кои ги содржи екстрактот од листови на бреза.
АНТИИНФЛАМАТОРНОТО И АНТИМИКРОБНОТО ДЕЈСТВО НА ФЛАВОНИДИТЕ И ТЕРПЕНИТЕ
Флавонидите и терпените кои ги има во екстрактот од листови на бреза и патентираната комбинација имат благопријатен ефект за смирување на воспалителните процеси низ целиот уринарен тракт, со потиснување на развојот на патогените бактерии и елиминирање на насобраниот гноен воспалителен ексудат.
АТСТРИГЕНТНОТО ДЕЈСТВО НА ТАНИНИТЕ
Атстригентното дејство на танините го свиват епителното ткиво на целиот уринарен тракт, што е од особено важно и благопријатно дејство при акутните фази на воспалние, бидејќи така го намалуват излачувањето на гнојниот воспалителен екскудат.
УРИКОЗУРИЧНОТО И ЛИТОЛИТИЧНОТО ДЕЈСТВО 
Се зголемува елиминирањето на мочна киселина преку мокрењето, се потиснува прекумерното нејзино формирање и така придонесува за намалување на ризикот од појава на бубрежни камчиња и придонесуват за намалување на димензиите на постоечките конкременти.

  medical_files-512
НАУЧНИ ИНФОРМАЦИ ЗА ЛЕКАРИ
Неоренал обезбедува иновативно комплексно-ефикасно дејство во третманот и превенцијата од нефролитијаза, уролитијаза и инфекции во уринарниот тракт со зголемување на диурезата, намалување преципитацијата на камено формирачките материи, нормализирање на ph – вредноста, намалување концентрацијата на мочна киселина и т.н.
R. Djerassi, M. Lubomirova, E. Andreev and B. Kiperova.First results of one month Neorenal treatment in patients with renal stones and urinary trackt infektions
Неоренал овозможува подолг прием без контраиндикации и несакани ефекти, го потенцира дејството на примените антибиотици, што го прави средство на избор во превенција од хроничните рекурентни уроинфекции.
R. Djerassi, M. Lubomirova, E. Andreev and B. Kiperova.First results of one month Neorenal treatment in patients with renal stones and urinary trackt infektions
Го забрзува исфрлањето на бубрежни конкременти и песок од бубрезите и мочниот меур, го намалува ризикот од појава на оксалатни, уратни, фосфатни и цистинови бубрежни камчиња со зголемување на диурезата, со нормализирање на pH вредноста на урината, со смирување на инфекциите во уринарниот тракт, со потиснување на преципитацијата на калциумовите јони и го забрзува нивното исфрлување со урината. Како резултат на тоа се намалува бројот на кризите и тежината на симптомите, се продолжуваат интервалите помеѓу кризите и бубрежните колики.
R. Djerassi, M. Lubomirova, E. Andreev and B. Kiperova.First results of one month Neorenal treatment in patients with renal stones and urinary trackt infektions

 

[специјализирана информација]
ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕТЕ ЗА НЕОРЕНАЛ
НЕОРЕНАЛ – ИНОВАТИВЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД СО ПАТЕНТИРАНА КОМБИНАЦИЈА НА СОСТАВ е додаток во исхрана (суплимент).
НЕОРЕНАЛ е иновативен, квалитетен, ефикасен и безбеден природен производ (додаток во исхрана). Секоја таблета Неоренал содржи 330 mg стандардизиран сув екстракт од листови на бреза ( Extr.Folia Betulae siccum ) и патентирана комбинација од 3,5,7,3 ′,4 ′- penta – hydroxyl – flavone и 3,7,3 ′,4 ′- tetra – hydroxyl – flavone, со 330 mg активни супстанции, од кои флавоноиди – 80 mg, тетрациклични тритерпени – 20 mg таниди – 32 mg, бетулорентична киселина, калиум нитрат и други.

 

ДОЗИРАЊЕ НА НЕОРЕНАЛ :
ДОЗИРАЊЕ НА “ НЕОРЕНАЛ ” КАЈ ВОЗРАСНИ ЛИЦА НАД 18 ГОДИШНА ВОЗРАСТ :
Уролитијаза – 3 пати дневно по 2 таблети 10 дена.
Ренални колики – 3 пати дневно по 2 таблети 10 дена.
Профилактика – 3 пати дневно по 1 таблета 60 дена.
Остар цистит, уретрит или пиелонефрит – 3 пати дневно по 2 таблети 10 дена.
Хроничен пиелонефрит – 3 пати дневно по 1 таблета 90 дена.
Хроничен цистит и уретрит- 3 пати дневно по 1 таблета 60 дена.
Профилактика на гихт – 3 пати дневно по 1 таблета 90 дена.
ДОЗИРАЊЕ НА “ НЕОРЕНАЛ ” КАЈ ДЕЦА ОД 15 ДО 17 ГОДИШНА ВОЗРАСТ
Три пати дневно:
Наутро, една таблета. Попладне, една таблета. Навечер, една половина ½ од таблетата.
ДОЗИРАЊЕ НА “ НЕОРЕНАЛ ” КАЈ ДЕЦА ОД 8 ДО 14 ГОДИШНА ВОЗРАСТ
Три патидневно по една половина ½ од таблетата.
ДОЗИРАЊЕ НА “ НЕОРЕНАЛ ” КАЈ ДЕЦА НА 7 ГОДИШНА ВОЗРАСТ
Три пати дневно: Наутро , половина ½ од таблетата. Попладне, една четвртина ¼ од таблетата. Навечер, една четвртина ¼ од таблетата.
ДОЗИРАЊЕ НА “ НЕОРЕНАЛ ” КАЈ ДЕЦА НА 6 ГОДИШНА ВОЗРАСТ
Три пати дневно по една четвртина ¼ од таблетата.

 

ПОДНОСЛИВОСТ И БЕЗБЕДНОСТ НА НЕОРЕНАЛ :
Неоренал има одлична подносливост и е практично безопасен. Ова овозможува подолг прием на препаратот – над 90 дена, без да го нарушува кисело-базната рамнотежа или клиничко-лабораториските тестови на останатите органи и системи. Може да се користи за време на бременост и доење, но треба да се има предвид дека флавонидите ја поминуваат плацентарната бариера и се емитуваат во мајчиното млеко. Безбедноста на препаратот е добра и во случаите на акутна и хронична бубрежна инсуфициенција. До сега не се регистрирани случаи на неподносливост и алергиски реакции од некоја состојка од составот на Неоренал.

 

НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ НА НЕОРЕНАЛ :
Во терапевтски дози не се забележани несакани ефекти и нус појави на производот. При преголемо предозирање (над 10 000 mg на ден) е можно да се набљудуваат минливи симптоми на гастроинтестинална иритација вклучувајќи гадење и абдоминална болка поради тритерпените. Симптомите брзо исчезнуваат при нормализирање на дозата.

 

ИНТЕРАКЦИИ СО ХРАНА И ЛЕКОВИ :
Цитостатско лекување – не се препорачува истовремена примена на Неоренал со цитостатици поради можните интеракции, можат да ги променат серумските нивоа на цитостатиците и да предизвикаат несакана промена на терапевтскиот ефект.
Тешка хепатална (црнодробна) инсуфициенција – не се препорачува да се користи производот при тешка хепатална инуфициенција.

 

drugs1ПРОИЗВОДОТ Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕ ГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО. ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.

 


 

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ

ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕМЕ ЗА КАМЕНО-БУБРЕЖНАТА БОЛЕСТ
Нефролитијаза или уролитијаза претставуват медицински термини за кристалните или минералените оформени камчиња во бубрезите или во уринарниот тракт. Бубрежните камчиња се честа причина за појава на крв во урината (хематурија) и инфекции најчесто пропратени со силни неподносливи болки во препоните и стомакот.
Што претставуваат бубрежните камчиња?
Бубрежните камчиња се тврди формации од густ кристален или минерален состав измешани со протеините во урина. Процесот на формирање бубрежни камчиња често е безболен и безсимптомен, но клемите и растот на бубрежните камчиња го оштетуват епителот на бубрезите па така предизвикуват болки и инфекции. Бубрежното камче, кое се обидува да го напушти бубрегот предизвикува силна болка, крварење и инфекции поради оштетување на епителот а исто така може да доведе до затнување на уретерот и може да го спречува нормалниот протокот на урина (најчеста причина за хидронефроза). Болката во препоните и стомакот е првиот симптом кој може да сигнализира на камено-бубрежна болест.
Причини за појава на бубрежни камчиња
Како резултат на дејството на разни фактори се променува составот и pH вредноста на урината и се создаваат услови за формирање на бубрежни камчиња. Формирањето на бубрежни камчиња во повеќето случаи се должи на истовремена манифестација на неколку фактори. Некои од најважните фактори се:
Географските и климатските фактори
Топлите и суви климатски услови предизвикуват дехидратација на телото, во урината расте концентрацијата на кристали и минерали и се зголемува можноста да се формираат бубрежни камчиња.
Исхраната
Намалениот внес на течности е најголемиот фактор за формирање на бубрежни камчиња. Тоа доведува до формирање на мала количина високо концентрирана урина, која претставува поволна средина за формирање на бубрежни камчиња. Прехранбениот режим и диетите исто така имат важна улога за појава на бубрежни камчиња.
Нарушувањето на нормалниот проток на урина
Пречките во нормалниот проток на урина можат да допринесуват за формирање на разни конкременти. Исто така и разните инфекции, аденомот на простата, долгото лежење на кревет др. Кога урината се задржува подолго време во бубрезите и мочниот мехур, таа се концентрира и почнува да се кондензира. Така се создават услови за формирање на бубрежни камчиња.
Зголемената концентрација на каменоформирачките материи во урината
Најчеста причина за ова се метаболитните и ендокрините нарушувања во организмот кои придонесуват за формирање на разни и чести конкременти во уринарниот тракт.
Инфекциите на уринарниот тракт се основен фактор
Од излупените клетки, од гнојниот воспалителен ексудат и крвните згрутчувања од разните уринарнии инфекции се создават јадра за формирање на бубрежни камчиња.
Нарушената PH вредност на урината
Во кисела средина (pH 5,4-5,8) уричната киселина е слабо растворлива и е суштински услов за формирање на уратни камења. Струвитните камења се формираат во алкална урина (pH 7,5-8), која најчесто настанува при инфекции на уринарниот тракт.
 
Внимание !!! Информациите за производите дадени на интернет страницата се само краток опис за особините и нивниот благопријатен ефект за подобро здравје. За стручно и професионално мислење консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт. Секогаш внимателно прочитајте го внатрешното упатство. Податоците на интернет страницата служат само за информирање. Истите не се наменети за промоција или рекламирање. 
[предупредување]

 

 NEORENAL                                    330 мг / 30 таблети
  • Внимателно прочитајте го упатството пред да почнете со употреба на производот.
  • Чувајте го ова упатство. Можеби ќе биде потребно да го прочитате повторно.
  • Доколку имате дополнителни прашања, консултирајте се со вашиот лекар.
  • Овој препарат нема намена да лекува, но ја помага функцијата на бубрезите и уринарниот тракт благодарение на биолошките активни состојки од екстрактот од листови на бреза.
NEORENAL е додаток во исхраната.
Состав: Екстракт од листови од бреза (Ехtr. Folia Betulae siccum) – 330mg. /330 милиграми/ и патентирана комбинација од 3,5,7,3`,4` -пента-хидрокси-флавон; и 3,7,3`,4` -тетра-хидрокси-флавон.
Помошни состојки: микрокристална целулоза, магнезиум стеарат, коповидон.
Пакување: 3 ленти со по 10 таблети. Тежина на една таблета: 610 милиграми.
СОДРЖИНА НА УПАТСВОТО:
 1. Опис
 2. Намена
 3. Дозирање
 4. Несакани дејства и контраиндикации
 5. Начин на чување
 6. Предупредување
1. ОПИС
NEORENAL е препарат од растително потекло кој содржи стандардизиран екстракт од листови од бреза (Ехtr. Folia Betulae siccum) и патентирана комбинација од 3,5,7,3`,4`-пента-хидрокси-флавон; и 3, 7,3`,4`-тетра-хидрокси-флавон.
Секоја таблета NEORENAL содржи 390 мг стандардизиран сув екстракт од листови од бреза со 330 мг активни состојки, од кои-флавоноиди - 80мг, тетрациклични тритерпени - 20мг, танини -32мг, бетулорентична киселина, калиум нитрат и др.
NEORENAL ги содржи следните помошни состојки: микрокристална целулоза, коповидон, магнезиум стеарат.
2. НАМЕНА
NEORENAL го помага функционирањето на бубрезите и уринарниот тракт.
Бубрези: Го помага природниот процес на создавање на урина и допринесува за ефикасно прочистување на бубрезите од отпадните метаболички продукти, мочна киселина и др. NEORENAL содржи калиум нитрат кој дополнително го засилува тој процес. Ефектот е мек и брз, не го надразнува уринарниот тракт и бубрезите и не го нарушува водно-електролитниот баланс на организмот.
Мочни патишта: Допринесува за одржување на мочните патишта здрави со тоа што го помага нивното природно прочистување преку чинот на уринирањето. Допринесува за оддржувањето и комфорт на целиот уринарен тракт (мочен меур, уретра и мочен канал). Може да се конзумира во текот на подолг временски период (над 6 месеци) заради одличната подносливост и безбедност на NEORENAL.
Жолчка: Влијае позитивно врз лачењето на жолчната киселина.
Крвен систем и кожа: Има позитивно влијание врз циркулацијата на кожата и филтрирањето на отпадните метаболички материи и течности од кожата и поткожното ткиво. На тој начин во поткожното масно ткиво се создаваат услови за поефикасно трошење на мастите.
3. ДОЗИРАЊЕ
Дозирањето на NEORENAL се одредува според телесната тежина, состојбата и индивидуалната потреба на лицето. Доколку вашиот лекар не ви препишал поинаку, земајте го NEORENAL од 1 до 3 таблети по три пати на ден.
4. НЕСАКАНИТЕ ДЕЈСТВА И КОНТРАИНДИКАЦИИ
Досега не се познати несакани дејства и контраиндикации од примањето на NEORENAL.
5. НАЧИН НА ЧУВАЊЕ
Чувајте го препаратот на собна температура, на места кои се недостапни за деца.
Чувајте го NEORENAL во оригиналното пакување.
6. ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ
Не смее да се надминува препорачаната дневна доза.
Да не се користи како замена за разновидна исхрана.
Немојте да го користите NEORENAL после истекот на рокот на трајност, или доколку пакувањето е оштетено.