НАШИТЕ ПРОИЗВОДИ МОЖЕТЕ ДА ГИ НАЈДЕТЕ ВО СЛЕДНИВЕ АПТЕКИ :   КУМАНОВО       АПТЕКА ЕУРОФАРМ КУМАНОВО Ул.Плоштад Нова Југославија Бр.2   АПТЕКА ЕУРОФАРМ 3 КУМАНОВО Ул.11 Октомври бр.13       ТЕТОВО       АПТЕКА КЕМОФАРМАЦИЈА БОНИ Ул.29ти Ноември Бр.33 спроти болницата во Тетово   АПТЕКА КЕМОФАРМАЦИЈА ПЛУС Ул.29ти Ноември Бр.33 спроти.. read more →

    СТРЕС Е СЕКОЈ ФИЗИЧКИ, ХЕМИСКИ ИЛИ ЕМОЦИОНАЛЕН ФАКТОР ШТО СОЗДАВА ТЕЛЕСНА ИЛИ УМСТВЕНА НАПНАТОСТ. Причинителите на стрес најчесто имаат психолошка природа. Тие се непријатни или пријатни настани кои се случуваат ненадејно и ја стават личноста во голема неизвестност, во многу неповолна ситуација, со силни негативни чувства дека нема да може да се справуваа.. read more →

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ – КВАЛИТЕТЕН, ЕФИКАСЕН И БЕЗБЕДЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД Секоја таблета Неолексан содржи 100 милиграми 5-хидрокситрипофан добиен од црнoто семе на африканското растение Griffonia simplicifolia. Во мозокот 5-хидрокситриптофан се претвара во серотонин – невротрасмитер или аминокиселина која ги пренесува нервните импулси помеѓу мозочните клетки. НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ : НЕОЛЕКСАН Е ДОДАТОК.. read more →

There is no excerpt because this is a protected post. read more →

  NEOLEXAN – 500 ДЕНАРИ # ПРОИЗВОДОТ СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕ ГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО. ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ. NEOLEXAN SR –  600 ДЕНАРИ # ПРОИЗВОДОТ СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ. ПРЕД УПОТРЕБА ПРОЧИТАЈТЕ ГО ВНИМАТЕЛНО УПАТСВОТО. ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ.. read more →

НАШИТЕ ПРОИЗВОДИ МОЖЕТЕ ДА ГИ НАЈДЕТЕ ВО СЛЕДНИВЕ АПТЕКИ :   НАСЕЛБА ДРАЧЕВО       АПТЕКА ЕУРОФАРМ ДО ПОЛИКЛИНИКА ДРАЧЕВО Ул.Живко Фирфов лок.284 (Ужичка Република)   АПТЕКА ЕУРОФАРМ ВО КАМ МАРКЕТ Ул.Иван Хаџиниколов 79-а (Ратко Митровиќ)       НАСЕЛБА ЛИСИЧЕ       АПТЕКА ЕУРОФАРМ ЛИСИЧЕ уЛ.Димитар Туриманџоски б.б. Т.Ц. ЛИСИЧЕ   АПТЕКА.. read more →

НЕОРЕНАЛ СР – ИНОВАТИВЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД ЗА УРОЛИТИЈАЗА И ИНФЕКЦИИ ВО УРИНАРНИОТ ТРАКТ – СО ПРОДОЛЖИТЕЛНО ДЕЈСТВО. NEORENAL SR  е препарат од растително потекло кое содржи стандардизиран екстракт од  листови на бреза, стандардизиран екстракт од Herniaria glabra и патентирана комбинација од 3,5,7,3 ‘4’ – penta – hydroxy – flavone и 3,7,3 ‘4’ – tetra – hydroxy –.. read more →

There is no excerpt because this is a protected post. read more →

ЦИСТОСТОП РАПИД  – ИНОВАТИВЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД, НАМЕНЕТ ЗА АКУТНИТЕ СОСТОЈБИ НА УРИНАРЕН ДИСКОМФОРТ ( ЦИСТИТ, ПИЕЛОНЕФРИТ И ЦИСТИТ НА МЕДЕН МЕСЕЦ ). СОСТАВ : Секоја таблетка ЦИСТОСТОП РАПИД содржи: D-Маноза -1000 mg Стандардизиран сув екстракт од листови од бреза – 50 mg Стандардизиран сув екстракт од американска црвена боровинка – 50 mg BetaVacTM – Патентирана комбинација од 3,5,7,3′,4′ – пента-хидрокси.. read more →

There is no excerpt because this is a protected post. read more →

НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ е биотехнолошки производ добиен со ферментација на кваснaта габа Monascus purpureus врз влажен ориз. Неолипидра форте содржи екстракт од метаболитите на ферментацијата. Неолипидра форте е агенс кој го намалува холестеролот. Биолошки активните супстанции во составот на Неолипидра форте се: 14 различни монаколина – инхибитори на HMG-CoA редуктаза, стероли – бетаситостерол, кампастерол, стигмастерол, сапогенин, изофлавони, моно и полинезаситени масни киселини, заситени.. read more →

There is no excerpt because this is a protected post. read more →

ЦИСТОСТОП РАПИД  – ИНОВАТИВЕН ПРИРОДЕН ПРОИЗВОД, НАМЕНЕТ ЗА АКУТНИТЕ СОСТОЈБИ НА УРИНАРЕН ДИСКОМФОРТ ( ЦИСТИТ, ПИЕЛОНЕФРИТ И ЦИСТИТ НА МЕДЕН МЕСЕЦ ). СОСТАВ : Секоја таблетка ЦИСТОСТОП РАПИД содржи: D-Маноза -1000 mg Стандардизиран сув екстракт од листови од бреза – 50 mg Стандардизиран сув екстракт од американска црвена боровинка – 50 mg BetaVacTM – Патентирана комбинација од 3,5,7,3′,4′ – пента-хидрокси.. read more →

There is no excerpt because this is a protected post. read more →

НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ и здрав животен стил придонесуваат за намалување на ЛДЛ холестеролот во крвта без зголемување на ЦПК, или, без појава на мускулни болки (миалгија), па така тоа може да биде терапија за пациентите кои треба да го нормализираат нивото на масти во крвта, и кои не можат да ја толерираат антилипидната терапија. Наспроти докажаните.. read more →

Уринарните инфекции се најчесто бактериски инфекции на бубрезите, мочните канали и мочниот меур. Најчест пат на ширење на инфекцијата (90 %) е преку навлегување на бактерии од кожата околу ректумот и гениталиите кон мочниот меур, што е подобра подлога за развој на бактерии поради присуството на протеини, шеќери и поволна температура. Многу микроорганизми можат да.. read more →

КЛИНИЧКИ ДОКАЖАНИ ЕФЕКТИ И ПРЕДНОСТИ НА НЕОРЕНАЛ СР : ·         НЕ ГО НАРУШУВА ВОДНО-ЕЛЕКТРОЛИТНИОТ БАЛАНС ВО ОРГАНИЗМОТ. ·         БРЗО ПОВЛЕКУВАЊЕ НА ИНФЕКЦИИТЕ И СОЗДАВАЊЕ НА СТЕРИЛНА УРИНА. ·         ГИ НОРМАЛИЗИРА PH-ВРЕДНОСТИТЕ ВО УРИНАТА. ·         ГО ОНЕВОЗМОЖУВА ПОВТОРНОТО СОЗДАВАЊЕ НА БУБРЖНИ КОНКРЕМЕНТИ. ·         НАМАЛУВАЊЕ НА ДИМЕНЗИИТЕ НА БУБРЕЖНИТЕ КОНКРЕМЕНТИ. ·       ГО ОНЕВОЗМОЖУВА НИВНОТО ЗГОЛЕМУВАЊЕ. ·         ПОМАГА.. read more →

ЗДРАВЈЕТО Е ДЕФИНИРАНО КАКО СОСТОЈБА НА ЦЕЛОСНА ФИЗИЧКА, ПСИХИЧКА И СОЦИЈАЛНА БЛАГОСОСТОЈБА, А НЕ САМО ОТСУСТВО НА БОЛЕСТ. ЗДРАВЈЕТО ЗАВИСИ ОД НАШИТЕ ГЕНИ, НАЧИНОТ НА ЖИВОТ И ЗДРАВСТВОТО. ПОДОБРУВАЊЕТО НА ЗДРАВЈЕТО Е ГРИЖАТА НА СЕКОЈ ОД НАС. НЕ ЗАБОРАВАЈТЕ! ЗДРАВИОТ ЧОВЕК ИМА СТОТИЦИ ЖЕЛБИ, А БОЛНИОТ САМО ЕДНА – ДА БИДЕ ЗДРАВ! read more →

Секоја таблета НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ  содржи 240 mg високо концентриран еднопроцентен 1% eкстракт от метаболитите на квасната габа Monascus purpureus. NEOLIPIDRA FORTE е специјално создадено средство за намалување на нивоата на холестеролот и триглицеридите. NEOLIPIDRA FORTE е биотехнолошки продукт, добиен со ферментација на квасната габа Monascus purpureus врз влажен црвен ориз. Студијата објавена во „Аналс оф.. read more →

Ешерихиа коли со мутација во организамот може да биде многу штетна. И не само тогаш, туку и во сите случаи кога Ешерихиата од дебелото црево ќе пристигне во мочните канали, се создаваат проблеми. Во вакви услови бактеријата многу брзо се размножува и предизвикува непријатни симптоми како што се зачестено мокрење, печење по мокрењето, болки и.. read more →